Het Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Midden-Oosten steekt zichzelf in brand – Leon de Winter

Alles wat Amerika geprobeerd heeft in het Midden-Oosten – de poging om een Arabische burgerlijke samenleving te ontwikkelen – is vergeefs geweest. Arabieren zijn niet toe aan een burgerlijke samenleving. Wat lukte in Japan en Duitsland, lukt niet in het Midden-Oosten. Waarom niet? Daar zijn geen politiek correcte antwoorden op te vinden.

Obama suggereerde meer dan eens dat het Westen schuld droeg aan de problemen in de wereld van de islam – kolonialisme, Israël – maar pc-antwoorden helpen niet. Ontelbare miljarden dollars en duizenden doden en nog veel meer gewonden verder is Amerika, maar het Midden-Oosten brandt. Wat zijn de niet-politiek correcte antwoorden?

Het is vele malen op deze plek beschreven: de aardse ambitie van de islam is het in de islamitische theologie ontwikkelde concept van het kalifaat; een autoritaire staatsvorm die in de negentiende eeuw door erosie implodeerde en na de Eerste Wereldoorlog ten onder ging. Sindsdien is de islamitische beschaving op zoek naar een andere manier om op aarde te bestaan.

Lees verder…

9 gedachten over “Het Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

 1. Toch vraag ik mij af wat deze jongemannen zouden doen zonder islam. Een maffia-schrikbewind oprichten? Een Hells Angels chapter stichten? Een marxistische staat nastreven zoals in het Oosten van Indie of in Colombia? Want de islam geeft hen vlg mij alleen maar een bevestiging dat ze goed bezig zijn, dat ze superieur zijn, dat ze tot een heel grote club behoren; de islam is niet de oorzaak. Maw: Ze zouden even crimineel zijn als ze christenen waren. De christenen die in moslimlanden wonen zijn NIET zo crimineel, maar dat ligt niet aan hun andere godsdienst, wel aan hun andere genen: ze behoren tot een ander volk dan de arabieren, nl Asyriers, Kopten, enz.

 2. De Koran en de Hadiths geven hun volgelingen de toelating en zelfs de opdracht te roven, folteren, moorden en verkrachten. Terwijl het Nieuwe Testament geweld veroordeelt, hemelt de Koran dit juist op en belooft het de ‘helden’ die moorden in naam van hun ‘godsdienst’ – waarin ze worden grootgebracht en onderwezen – het paradijs na hun dood. Dus: de islam is wel de oorzaak.

  • Ja, hé, kijk maar eens naar al die Joodse terroristen, met de duizenden aanslagen die ze plegen over de hele wereld, het veertigtal landen waar die ze compleet vernietigen – bevolking en al. Kom nu, zeg.

   • Dat bedoel ik nu juist: de Thora is ook gewelddadig, maar de joden niet. Het ligt dus niet aan de islam, maar aan zijn volgelingen.

    • De daden van een VOLGELING van een godsdienst zijn het gevolg van de leer van die godsdienst. En je moet mij eens vertellen waar in de Torah geweld verplicht wordt zoals het in de Koran gebeurt.
     Een inlichting: de Torah zijn maar de vijf eerste delen van de Tenach of Joodse bijbel.

     • Volgens mij zijn iemands daden en karakter vooral het gevolg van zijn genen, niet van zijn godsdienst. Wel is het zo dat bepaalde volkeren worden aangetrokken tot bepaalde godsdiensten, nl die dat best passen bij hun natuur. Het christendom had bij de arabieren bv nauwelijks succes, wegens te soft.
      Zo heeft in Saudi Arabie zopas een 3-jarig (!) jongetje, na het zien slachten van een schaap, zijn 18 maanden oud zusje een mes in de borst en de hals gestoken.
      Dit herinner ik ooit gelezen te hebben in het OT: ‘O Hoofdman, de Heer heeft mij met de volgende boodschap naar u gezonden: verover de stad, slacht alle mannen, vrouwen en kinderen af, en neem het vee mee als buit’. En verder heb ik absoluut geen zin om mij te verdiepen in die antieke rommel.

 3. Moslims kunnen zich blijkbaar niet aanpassen in een beschaafde maatschappij , die geweldloos is en probeert het leven wat meer kwaliteit te geven. Moslims horen dus niet thuis op aarde maar in de paradijzen van Allah waar ze van alles kunnen genieten wat ze op aarde moeten missen . Hoe sneller ze onder de vleugels van hun God zijn hoe beter voor ons . Een olifant hoort ook niet thuis in een porcelijnwinkel

Reacties zijn gesloten.