Het land b werd nog maar eens gered

Bart De Wever redder B

De redder des vaderlands. Ontwerp Studio Rony

De Vlaamse regering is een feit; het wordt een Antwerpse coalitie. De federale regering staat in de steigers: een kamikaze zelfmoordregering. De Wever heeft gespeeld en gewonnen. Toch zit Rondas nog met enkele vragen voor N-VA. Lees verder…

Foto: Newsmonkey: 'Boem, paukeslag! N-VA en CD&V nemen liberalen mee in bad.'

Coup de théatre, de Vlaamse regering is mét Open Vld. De liberalen verkeren in extase en Gwendolyn Rutten wordt uitgeroepen tot ‘mirakelvoorzitter’. Maar na het feest zou wel eens de kater kunnen komen. Lees verder…

Hier kan u het Vlaams regeerakkoord lezen.

Foto: - zonder commentaar -

Chris Janssens: “Deze Zweedse coalitie lijkt wel een snel ineengestoken Ikeacoalitie.”
Het Vlaams Belang neemt akte van de bocht die N-VA en CD&V vandaag maken door de opname van de Vlaamse liberalen in de Vlaamse regering. Terwijl in Franstalig België de regeringsvormingen geenszins werden afgestemd op de federale, gaat Vlaanderen andermaal door de knieën.  Lees verder…

Foto: bron: DM, Opinie − 08/02/14
FVE

3 gedachten over “Het land b werd nog maar eens gered

 1. in het regeerakkoord (wat een joekel!) geen woord over de islamisering, alleen maar nog meer pamperen…Was te verwachten met CDV en VLD…

 2. Ik heb het altijd voorspeld in mijn vorige reacties: alleen een N-VA in de regeringen, d.w.z. federale en/of Vlaamse, na een zware homeopathische verdunning, lees complete verloochening, van het eigen VLAAMSE programma. Anders geen kans. Dat is nu een feit. Om de macht, lees de postjes, is het hen enkel te doen, niet om macht ten dienste van Vlaamse principes. Wie dat nu als Vlaming nog niet inziet, is ziende blind.

  Het was het moment bij uitstek, de uitgelezen kans, om het federale niveau te laten aanmodderen en België te laten “verdampen”.
  Walen hadden hun deelregering, de Brusselaars, en nu ook de “Vlamingen”.
  CD&V en N-VA, zonder Open VLD, deze Belgische hoer bij uitstek, in de Vlaamse regering, en dan maar afwachten wat het werd op federaal niveau. Dat zou pas strategie geweest zijn.

  Maar de CD&V wilde in dit sprookje klaarblijkelijk, en zoals kon worden verwacht, niet mee stappen, want te gevaarlijk voor België, lees hun machtsposities. Dat zou pure zelfmoord geweest zijn. Wie kan hen dat kwalijk nemen.
  Vandaar ongetwijfeld de plotselinge stilstand enkele dagen geleden in de onderhandelingen met de N-VA. Pas als dat was opgeklaard, lees zodra de N-VA akkoord ging met dit België-reddend-scénario op federaal vlak, kon verder gekonkelfoesd worden. En de N-VA, wie had anders gedacht, plooide als een soepele Belgische twijg.
  “Omwille van de smeer, likt de kat de kandeleer” of “luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden”, nietwaar BDW.

  Deze federale “kamikaze regering”, als ze er komt, en het heeft er momenteel alle schijn van, heeft enkel een kans op slagen als de N-VA geen enkel communautair programmapunt op de federale regeringstafel legt, en op Vlaams niveau niet te moeilijk doet. Dat zal voor de N-VA ook wel geen probleem geweest zijn. Eens men aan het oefenen is in het Belgische buigen…

  Sluw zijn ze wel, de Franstaligen. Op die manier wordt de val van de N-VA in de toekomst nu al voorbereid, want wees gerust, het is niet omwille van enige politieke liefde dat zowel MR als Open VLD, Belgicistische partijen bij uitstek, met de N-VA in het federale regeringsbootje zullen stappen. Ze vertrouwen deze partij immers van geen zier. Zo vlug mogelijk uitschakelen is dus de Belgische boodschap.
  Dit alles onder het motto “Laat ze regeringsverantwoordelijkheid nemen, dan stopt vanzelf hun opmars naar het percentage waar ze het echt voor het zeggen zouden kunnen krijgen en België eenzijdig en de facto zouden kunnen opdoeken”. Zelfs de Waalse “Jan met de pet” ziet het zo, af te leiden uit de commentaren op TV.
  Enkel BDW stelt zich daar klaarblijkelijk hoogmoedig boven, en wat komt er voor de val…? Juist.

  Het zou me overigens helemaal niet verbazen mocht een en ander ergens
  bekokstoofd zijn met rooie Elio en zijn politieke gangsterbende, CDH-aanhangsel incluis.
  Deze rode sujetten hebben met de zesde staatshervorming, en met behulp uiteraard van de onnozele “Vlamingen” in de regering, bewust een financiële put geschapen bij de deelregeringen – enkel Brussel werd rijkelijk voorzien van het slijk der aarde – putten die nu op Vlaams niveau door N-VA en Co moeten worden gedicht. Zo kan de Vlaming opnieuw grotendeels opdraaien voor de Belgische schulden.

  En iedereen weet welk effect onpopulaire maatregelen nu eenmaal hebben op het kiesvee aan het einde van een regeringsrit. Van de Vlaming is ook geweten,dat die pas wakker schiet uit een diepe slaap en reageert als je het op zijn portefeuille gemunt hebt. Dan maak je hem kwaad. En dat moment gaat nu aanbreken. Dat ziet er dus niet te best uit voor de “strategen” van de N-VA bij de afrekening aan het einde van de rit. Voor de socialisten daarentegen.

  En als de geld-hongerige “Waaltjes” op hun beurt onvermijdelijk nog meer op hun financieel tandvlees zullen zitten door de gevolgen van de zesde “staatshervormink”, zullen ze vlug vragende partij zijn voor een zevende episode uit deze Belgische soap, met de bedoeling de Vlamingen voor de zoveelste keer in de financiële luren te leggen en hun centen te ontfutselen ten eigen socialistische bate. Wat niet eens zo moeilijk is, alle stoere Vlaamse taal en borstklopperij ten spijt. Meesterlijke zet vanwege de francofone parasieten in de Vlaamse pels. Dat in ieder geval. Ze hebben nu eenmaal decennialange expertise in deze materie.

  En zo verkwanselen onze”Vlaamse leiders” de toekomt van hun eigen volk voor een paar zilverlingen.

  Ze staat nu op haar hoogtepunt, deze nieuwe N-VA-ster aan het Belgische firmament, glunderend te pronken met de pas verworven ministerpostjes, met uitzicht op een deelname voor de eerste keer aan de federale regering, waar ze trouw zullen kunnen zweren aan België en zijn ondemocratische grondwet. De vroegere Volksunie achterna.

  Want, zoals geweten, na elke beklimming, volgt onvermijdelijk ooit een afdaling. Die is nu ingezet, en omkeerbaar als je het mij vraagt.
  “Wait and see”, zei de Engelsman, of zoals wij zeggen, “Laatst lacht, best lacht”. Voor de N-VA wordt het “groen lachen” de volgende keer althans. Ik kijk er nu al naar uit. Loon naar werken is altijd een goede zaak, want rechtvaardig. Van dergelijke lauwe Vlamingen, verlos ons Heer !

  En de Open VLD? Die hebben gehandeld zoals kon worden verwacht. In mijn jeugd heb ik mijn vader altijd horen spreken over de “liberalen”, nog lang voor ze PVV-ers heetten, als over “principeloze politieke hoeren”, die telkens hun kar keerden naar de macht enkel en alleen omwille van de macht. Mensen waar je niet kon op rekenen. Wat weer is bevestigd, zoveel jaren later.

  Toegegeven, er zijn er nog blijkbaar in hetzelfde bedje ziek, als het de “mirakel-voorzitster” Gwendolientje een troost mag wezen.

  • Dank voor uw reactie, die we in de brievenbus zetten met bijhorend beeldmateriaal.

Reacties zijn gesloten.