Het kan verkeren…

... wist Bredero, Poetin en… Bill Gates

In 2010 vroeg Poetin zich af waarmee de Duitsers zich in de toekomst gaan verwarmen. Kernenergie? Ondenkbaar! De kerncentrales worden in 2022 gesloten. Gas? … euh… Niet toelaatbaar volgens de Groene Geboden. Hout misschien? Daar hebben we genoeg van in Siberië. In Duitsland worden immers bossen gekapt om plaats te maken voor gesubsidieerde windmolens. Met een verzwegen afvalprobleem. De wieken kunnen niet gerecycleerd worden – derhalve worden ze onder de aarde verstopt.

Nord Stream 2 is net op tijd af. Momenteel wordt de pijplijn getest. Poetin vindt trouwens dat de EU zelf schuld is aan de hoge gasprijs. Men wilde (… of mocht) immers geen lange termijn-contract aan een vaste prijs afsluiten. Een verkeerde gok, blijkt nu.

Bill Gates ziet weer $$$-mogelijkheden.

En Rusland, die bouwt in Turkije verder aan de nucleaire energievoorziening. Akkuyu is goed voor 10% van het Turkse stroomverbruik:

En in het land b is men al weken aan het overleggen hoe ze aan de kiezer moeten uitleggen waarom men niet gewoon de BTW kan verlagen, een bovengrens van de gasprijs vastleggen, de slimme meter niet kan terugdraaien voor de geleverde stroom van zonnepanelen… omdat de meeropbrengsten van BTW al op voorhand uitgegeven werden aan andere zaken. Zoals – we citeren: “Daarmee behoort België tot de top 7 van solidaire landen binnen de EU” uit: OESO prijst toename Belgische ontwikkelingshulp in 2020.