Het is feest…

…op het Tahrirplein in Caïro

tahrir

De Egyptische politie heeft gisteren zeven mannen opgepakt die verdacht worden van de gewelddadige aanranding van een 19-jarige studente op het Tahrir-plein in Caïro. De aanranding gebeurde tijdens festiviteiten rond de inauguratie van de nieuwe president Abdel-Fattah el-Sissi op zondag.

Op sociale media verschenen videobeelden waarop te zien is dat de 19-jarige vrouw naakt, met blauwe plekken en bebloed door politieagenten uit de menigte wordt geloodst. De video zorgde voor veel ophef, samen met een clip van een televisiestation waarin een verslaggever op het plein meldt dat er verschillende aanrandingen waren geweest. De presentatrice in de studio lacht er om en zegt dat dat zeker gebeurde ‘omdat ze blij zijn’.
Lees verder…

Daily News Egypt

10 gedachten over “Het is feest…

  • Moeten de Egyptische vrouwen dan gewoon thuis blijven? Da’s de sharia erkennen.

  • Shjarmel-zjeik , voortaan Iman Raymond op golfbrekers,?
   Terreur Raymond , niet meer dan dat!!

 1. Ze moeten de rest van het jaar ook al de sharia erkennen, op die éne dag meer komt het dus niet aan. U als vrouw tussen een menigte van seks beroofde mannen begeven en dan hopen dat niemand u gaat aanraken is hallucinant.

 2. Bij huwelijk, begrafenis of overwinning-feest moet men altijd uitbundig zijn met roepen, tieren en schieten in de lucht, dan is het normaal dat er zich iemand niet kan inhouden met zijn oerinstincten, normaal toch!
  Morgen ga ik spijtig genoeg naar een begrafenis van een neef en dat zal kalm, rustig en waardig verlopen omdat wij opgevoed zijn met normen en waarden.

 3. Het is gewoon een kwestie van opvoeding en beschaving . Personen die hun oerinstincten niet onder controle kunnen houden zijn in zekere zin “primaten” ! Die precentratice die erom lachte hoort zeker bij de vernoemde categorie .

  • Neen, het is een kwestie van ongelijkheid ; in al zijn facetten.
   In onze ‘democratische ‘ democratie is het niet anders!

 4. Angelina Jolie trekt samen met William Hague ten strijde tegen verkrachtingen bij conflicten en oorlogen. Niets tegen ntl, maar dat 95% van de doden steeds mannen zijn, daar hoor je nooit iemand over. Wanneer hier quota?

  • Zou het kunnen dat de meeste vrouwen niet durven / mogen / kunnen buiten komen?

 5. Ze mogen niet denk ik, behalve in de US sinds kort. Het is overigens ook niet verteerbaar, vrouwen die moorden en vermoord worden, velen wsl nog zwanger ook wegens de ‘nauwe contacten’ in de kazerne.

Reacties zijn gesloten.