Het is een feit: de eerste Carnavalsstoet geannuleerd

Nach Übergriffen in Köln: Karnevalszug in Rheinberg abgesagtMet verwijzing naar de ‘vluchtelingensituatie’ heeft de stad Rheinberg haar Rosenmontagstoet (Nvdr: de maandag voor Aswoensdag; in de Rijnstreek het hoogtepunt van Carnaval) geannuleerd.

Het kan niet uitgesloten worden dat het tot gelijkaardige toestanden zoals tijdens Oudjaar in Keulen komt…

In het stadsdistrict Orsoy zijn meerdere honderden ‘vluchtelingen’ ondergebracht.  De veiligheid der bezoekers n.a.v. Carnaval kan niet gegarandeerd worden. Rheinberg rekende op meer dan 2500 bezoekers, waaronder ‘probleemgroepen’.  Geen Carnaval, geen ‘vluchtelingenprobleem’. Capitulatie.

Die Welt

16 gedachten over “Het is een feit: de eerste Carnavalsstoet geannuleerd

 1. Ze zullen nog veel moeten schrappen . Wat zal er overblijven van onze geliefde feesten behalve …..het suikerfeest …de rammel-dan ?

 2. Wordt het niet stilaan tijd de ………….* politici aan te pakken?

  *vul hier in alle negatieve bijvoeglijke naamwoorden die je kent.

 3. Zoals ik al meermaals schreef zal Pasen ook nog geschrapt worden, wegens beledigend voor de gelukzoekers.

 4. Het is toch Godgeklaagd zou Van Rossum zeggen . Gene carnaval omwille van fluchtelingen. Wat kan Europa ermee aanvangen , met die zogezegde in gevaar zijnde , welgevoede atletisch getraumatiseerde zonnebankgetinten ? Geen enkele van hun thuislanden heeft een stempel kunnen drukken op hun cultuur …….Wie aan Duitsland denkt voelt al de heerlijke smaak van de “knackwursten” is zijn mond. Belgie met zijn biefstuk-frit is niet te evenaren . Nederland is wereldberoemd geworden door zijn verschillende kazen. Frankrijk heeft zijn wijn , denk maar aan zijn ” chateau neuf du pape ” Spanje kan uitpakken met zijn Paella . Portugal met sardinnekes enz . Wat hebben die midden oosters ons te bieden , niks nougatbollen , enkel miserie , ambras en een waanzinnige godsdienst .Och ik zou het nog vergeten hunne muntthee (niet te zuipen) en couscous .. Bijna vergeten Belgie heeft ook nog zijn”””””VB””””” !! de enigste rechtvaardige politieke partij

  • Die aflevering van Star Trek , waar ik trouwens fan van was , kan ik mij toch niet goed herinneren

  • En WIE van de Golfbrekersfans heeft ook die eindclipjes bekeken ?…
   Deze met titel: “Wendy van Wanten 1991 lava wally in space” is het bekijken- (maar… vooràl het beluisteren) waard, speciaal de scene waarin “kapitein Wally” zegt: “Waauw”… wàt een zenuwen”

  • Dat kan voor Mutti geen verrassing zijn toen zij voor den Deutsche TV zegde… dat wir das fluchtelinge geweld ein betje moeten acceptieren unde die verkrachtingelen aug want das heuren bij die cultoeren

 5. Het carnaval gaat dus niet door. Op het eerste zicht is dit niet dramatisch.
  Er doen zich echter andere zaken voor, die veel onrustwekkender zijn.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/17/spd-rechtsextreme-gefaehrden-zusammenhalt-in-deutschland/
  Een citaat :
  “SPD: Rechtsextreme gefährden Zusammenhalt in Deutschland
  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 17.01.16 17:22 Uhr
  Die SPD sieht nach den Massenbelästigungen in Köln und anderen Städten den gesellschaftlichen Zusammenhalt durch Rechtsextremismus bedroht. Die SPD will mit 100 Millionen Euro Projekte zum Thema „Demokratie leben“ finanzieren. Außerdem soll „gegen strafbare Äußerungen im Internet soll konsequenter vorgegangen werden“. (=einde citaat).
  Nog een citaat :
  “Die SPD ist zur Analyse gekommen, dass, seit Pegida und andere Gruppen in verschiedenen deutschen Städten protestierten, „mit der verbalen Hetze eine massive und signifikante Steigerung von rassistisch motivierten Straftaten“ einhergehe, heißt es in dem Papier laut AFP. Auf welche Zahlen die SPD sich bei dieser Aussage stützt, geht aus der AFP-Meldung nicht hervor. In der vergangenen Woche ist es gemäß den veröffentlichten Polizeimeldungen nicht zu einer Steigerung vom ausländerfeindlichen Straftaten gekommen. Die Zunahme der Übergriffe und Anschläge, die die SPD sieht, „gefährden ernsthaft den gesellschaftlichen Zusammenhalt“. Die SPD sprach sich daher für eine konsequente Strafverfolgung der Taten, aber auch für eine bessere Prävention aus.
  (=einde citaat)
  Maas, de minister van Justitie, gaat dan ook het echte probleem en gevaar aanpakken :
  “Bundesjustizminister Heiko Maas (SPD) hat seine Kollegen in den Bundesländern zu einem Gipfel zum Problem des Rechtsextremismus eingeladen “(=einde citaat).
  Zoals te verwachten was, en zoals ook reeds gebeurd is in Frankrijk, maakt men gebruik van “incidenten & aanslagen” om de strijd aan te gaan tegen extreem rechts!!! Het gaat hier dan om diegenen die de waarheid zeggen en schrijven en actie voeren tegen deze invasies en de “multikul”.
  Zie ook de geplande aanpak van de sociale media !!!
  Intussen is er geen sprake meer van de “verkrachters en andere geïmporteerde criminelen”, maar enkel van het verzet hiertegen. Dit verzet is dan ook uiteindelijk gericht tegen de verborgen agenda’s achter de NWO, waarmee de zo gezegd democratische partijen collaboreren.
  Het is dan ook dit “verzet” dat het gevaar is en moet en zal aangepakt worden, via de strijd tegen het “racisme”. Alwaar “Köln” al niet goed voor was.
  Ik had reeds gewaarschuwd voor de voormelde reacties van het regime .. en het heeft blijkbaar niet lang geduurd alvorens de aap uit de mouw gekomen is.

 6. @ Lovenaar,

  ook vanuit de kranten uitgeverijen loopt schijnbaar de strijd tegen Merkel tot de middenmoot van de maatschappij. Als het hen menens was zouden ze wat Staatskunde voor de onwetende Duitsers, de meesten dus, kunnen aanmoedigen en publiceren.

  Artikel 67 van de grondwet (Grundgesetz):
  1- Der Bundestag kann dem Bundeskanzler das Misstrauen nur dadurch aussprechen, dass er mit der Mehrheit seiner Mitglieder einen Nachfolger wählt und den Bundespräsidenten ersucht, den Bundeskanzler zu entlassen.
  Der Bundespräsident muss dem Ersuchen entsprechen und den Gewählten ernennen.
  2-Zwischen dem Antrage und der Wahl müssen achtundvierzig Stunden liegen.
  (1-Het parlement kan tegenover de Bondskanselier alleen daardoor haar wantrouwen uitspreken door met een meerderheid van zijn leden een opvolger te kiezen en de Bondspresident verzoeken de Bondskanselier te ontslaan. De Bondspresident moet het verzoek inwilligen en de verkozene benoemen.
  2-tussen het verzoekschrift en de verkiezing moeten achtenveertig uren liggen)

  Waar komt het op neer: iedere Duitse staatsburger heeft een vertegenwoordiger in de vorm van een Bondsafgevaardigde in de Reichstag zitten. Die vertreedt de interesse van zijn kieskring. Ieder die het met Merkel en haar politiek niet eens is kan zijn afgevaardigde contacteren, hem zijn duidelijke mening zeggen en vorderen dat hij zich inzet voor een votum van wantrouwen.
  Als het geblaat ‘Merkel moet weg’ gemeend is ligt de weg open.Als een meerderheid het wil verdwijnt Merkel van voor haar venster.

  • @ Ropie,

   en het stak de ogen uit van Maas. Hij heeft een ‘conferentie tegen rechts’ in het leven geroepen om druk uit t oefenen op Pegida, AfD en andere krachten binnen de democratie. De zin ‘Wer hat euch verraten? Sozialdemokraten!’ loopt terecht in Duitsland.

Reacties zijn gesloten.