“Het is beter niet te regeren…

Gerelateerde afbeelding … dan verkeerd te regeren” dixit Christian Lindner, baas van de blauwe FDP, die gisteren de kiezer wou duidelijk maken dat zijn principes niet voor enkele zilverlingen te koop zijn.  Waarvoor dank.  Het teruggevonden élan – mét hernieuwde aanwezigheid in de Bundestag nadat de FDP de kiesdrempel niet haalde in 2013  – én de hete adem van de AfD zal er wel voor iets tussen zitten.

Indien de FDP zou ingegaan zijn op Merkels bede “Man muss auch gönnen können” (“Men moet iemand anders ook iets kunnen gunnen”) wat zoveel betekent dat alle ‘conservatieve’ regeringskandidaten naar de pijpen van de Grünen moesten dansen.  M.a.w. de familiehereniging der ‘vluchtelingen’  en de groene Energie-Wende tot in het absurde goedkeuren.

De CDU zou deze plannen ondertekend hebben – met de dood in het hart zoals het heet – CDU-fractieleider in de Bundestag, Norbert Blüm had al duidelijk gemaakt dat nog meer cultuurverrijkers welkom zijn. Uitgebreide info met video’s: CDU-Politiker Blüm: “Verbot von Familiennachzug wie staatlich erzwungene Scheidung”

En CDU staatssecretaris van Financiën, Jens Spahn, zag er ook weinig graten in mits de “vluchtelingen” zich legaal in het land bevinden en zich braafjes integreren.

Dit in tegenstelling tot de Beierse zusterpartij, CSU, die weliswaar af en toe krachtige taal spreekt om het eigen publiek te paaien, maar in werkelijkheid braaf aan de CDU-lijn loopt.  Seehofer zal een zucht van opluchting geslaakt hebben dat de FDP hem een zoveelste pijnlijke toegeving bespaard heeft.  En Angela Merkel, ach, zij maakte in het verleden al duidelijk dat de kiezer niet erop moet rekenen dat verkiezingsbeloftes gehouden worden.

Einde oktober vatte Der Spiegel de overeenkomsten/afgronden als volgt samen:

De Grünen: “Het had kunnen lukken.  Er bleven slechts weinig punten over, waarover we het nog niet eens waren.  Het had… ”  En uitdrukkelijke dank aan Angela Merkel…  Wij zouden ons zorgen maken bij complimentjes van een concurrerende partij… De FDP krijgt vanzelfsprekend de zwarte piet.

Uitdrukkelijk het mantra bij alle woordvoerders “Wij hebben ons deze constellatie niet uitgezocht.” 

Die Nacht der Entscheidung

 

2 gedachten over ““Het is beter niet te regeren…

 1. Marianneke theyssen moet toch met iets kunnen uitpakken nietwaar,anders gaan de burgers wel denken dat ze helemaal niets gedaan heeft aan de sociale dumping!! Ondertussen zijn hier duizenden truckers(net als in de bouw) hun job kwijt door het opengrenzenbeleid van de EUSSR want de vriendjes van marianneke moeten natuurlijk goedkope arbeiders hebben!!En ik denk dat ze reeds bang is dat de burgers rond de jaarwisseling weer overvolle parking gaat aantreffen omdat de truckers naar huis zijn voor de feesten!!!

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/112-slovaakse-vrachtwagens-in-beslag-genomen-bij-actie-tegen-sociale-dumping-in-zeebrugge~ad641f39/

  • Beste Ottorongo,
   Wij, Zeebruggenaars, kennen dit verschijnsel al vele jaren… en nù is “de overheid” pas wakker geschoten.
   Het gaat niet alleen over dié gefotografeerde parking in de media, maar eveneens over de vele parkeerplaatsen aan de bermen van de banen… (en de afval dat dààr achtergelaten wordt)

Reacties zijn gesloten.