Het failliet van het westen, merci politiek

Howard_Jefferson eigen regering vertrouwen

 

In de zestiger jaren van de vorige eeuw vertrok de textielindustrie uit Europa naar Azië, omdat de lonen daar lager waren dan hier. Geen probleem, want we gingen hier moeilijker dingen doen, zoals scheepsbouw. Later vertrok de scheepsbouw naar Azië, omdat de lonen daar lager waren dan hier. Ook geen probleem, want we gingen hier moeilijker dingen doen, zoals automatisering. Later vertrok de eenvoudige automatisering naar Azië, omdat de lonen daar lager waren dan hier. Pff, geen probleem, want we gingen hier moeilijker dingen doen, zoals zeer geavanceerde automatisering, uitgevoerd door gespecialiseerde ingenieurs. Er is hier geen besef dat de ingenieurs in de zogezegde derde landen hier ook een opleiding genoten hebben en even waardevol zijn dan de westerse, het enige verschil is het uurloon, 5 maal lager in hun land.
Er is nu niets meer dat wíj wel kunnen en zíj niet. Dat betekent dus dat er geen enkele economische rechtvaardiging meer is dat wij in Europa of in Noord-Amerika meer verdienen dan in Azië. En dat betekent dat deze verhouding eerder vroeg dan later, de komende tijd zal veranderen. De tijd dat wij in het Westen het sterkst en het rijkst waren, met de beste techniek, de beste wetenschap, de beste cultuur en het beste onderwijs, is voorbij.

Er zijn genoeg maatregelen om daar op in te spelen, maar dat hadden we al veel eerder moeten doen. De politiek zal dit echter niet doen. Het duurste rusthuis voor geflipte uitgerangeerde politici is nu het grootste obstakel.

Europa is voor vooraanstaande politici carrière-technisch van belang: na een periode als eerste minister of andere belangrijke minister van een land is er de mogelijkheid van een  baan met status in de Europese organisaties. Verder is er de groepsdruk. Elke regering heeft regelmatig overleg met de andere Europese partners. In dit Europese gezelschap is verdere Europese integratie de norm. Wil je er bij horen, gewaardeerd worden, en in de toekomst kans maken op een Europese functie dan moet je je conformeren aan die norm. Als je tegen verdere Europese integratie bent, sta je in Europees verband als politicus op een zijspoor.

Om een stem van het volk te zijn zoals het Vlaams Belang is, moet men zeer sterk in de schoenen staan en principe boven carrière laten gaan. Dat soort mensen zijn schaars en velen kunnen de druk en boycot niet aan en sluiten zich aan bij politiek correcte partijen, zeker als ze de politiek als carrière gekozen hebben.

Verder is de collectieve macht van de Europese instellingen nog nooit zo groot geweest als nu. Door de bevoegdheden en de financiële mogelijkheden, die de ECB, het ESM, de Europese Commissie en de regeringsleiders van de grote Europese landen gezamenlijk hebben, kunnen zij iedere regering zodanig onder druk zetten of belonen, dat het “grote beleid” in de eurozone grotendeels in de EU wordt gemaakt.

Zo mag Di Rupo van de EU Vlaanderen ketenen en naar de ondergang leiden, enerzijds houdt de EU niet van versnippering en franstalig  belgie mag anderzijds als beloning ongestoord haar grootste orgasme realiseren, weet je nog “La Belgique sera Latine ou elle ne sera pas”. Hij heeft al goed zijn best gedaan Di Rupi, hij zal kunnen rekenen op een kalm en lucratief jobke in de EU na de verkiezingen van 2014, let op mijn woorden.

Lokale zaken als drugsbeleid, ruimtelijke ordening, gezondheidszorg, veiligheid en inkomstenbelasting mogen dan in de nationale parlementen worden behandeld. Men hoopt dat de burgers zich tijdens de nationale verkiezingen druk maken om deze lokale thema’s, zodat men in Europa ongestoord verder kan werken aan het grote project, de EUSSR. Daarom moesten de verkiezingen samen vallen, om geen andere reden. Pure volksverlakkerij.

De volksvreemde politiek zal dus voortgaan op de ingeslagen weg. De enige manier om de politiek weer dienstbaar te maken aan het volk is om te komen tot een vorm van directe democratie. Maar dat kan enkel in een onafhankelijk land, zo een land hebben Vlamingen nooit gehad en de andere Europese landen hebben die verloren met de EU.

Voor onze rechten terug op te eisen is te hopen op een revolutie van de warmbloedige volkeren van de door de EU bedrogen zuiderse landen, want als het van de tot kille zombies gemaakte noorderlingen moet afhangen dan zal er niets meer gebeuren.

Slaap zacht Vlaamse vrienden

http://www.youtube.com/watch?v=92vp2fUqOPc

Murdok

7 gedachten over “Het failliet van het westen, merci politiek

 1. Het is waar maar niet uniek in de geschiedenis van Vlaanderen. In de 16 E was er ook een te rijk Vlaanderen die niet onafhankelijk was maar feitelijk wel onder karel V. Ook toen was brussel het wereldlijke Rome van het noorden. Ook toen was er economische en sociale crisis die zich bij het volk vertaalde als een beeldenstorm tegen de papen , terwijl de bestuurlijke aristocratie boos op karel en zijn zoon flips II de andere kant opkeek ( zij zagen hoe flips II alle leuke postjes aan buitenlanders gaf). Gevolg was de opstand der Nederlanden en een Spaanse furie als gevolg die 80 jaar duurde, na de eerste 40 jaar was dit voor Vlaanderen, na de pacificatie van Gent, voorbij.
  Bij die godsvrede, verdween de onafhankelijke elite, zeg maar middenklasse, naar het noorden onder de brede paraplu van willem van oranje. De overblijvende aan brussel gebakken bestuurlijke elite ( waar hebben we dat nog gehoord), scheurde zich af van het noorden, na een doorgedreven achterkamergefoefel met de katholieke papenbende , beiden uiterst bang geworden voor het oncontroleerbare en uit de hand gelopen volkse (belastingen en onderdrukking a volonte) verzet, gekend als ketterse verzet van jan met de pet die niet meer zo katholiek gezind was toen ze werkloos ,hongerig en na vele oorlogen als een citroen uitgeperst was. Ook toen werd de Vlaming verraden, net opnieuw zoals weer in 1830-1831 en nu opnieuw onder di rupo I en let op mijn woorden II en III. Ook Europa zal de Vlaming verraden. waarom weet ik dat zo zeker ? Elementair mijn vriend ! Zoek de bron die recent eventjes een gezicht toonde: de multimiljardairs machtscentra die aan het infuus van het status quo hangen : namelijk de structuur van het middenveld en de structuur van het bovenveld; gekend als vakbonden/mutualiteiten en patronaten al of niet financieel als kernen van dit kwaad en alle andere structuren die op deze kernen teren als bloedzuigers, de traditionele en niet zo traditionele politieke partijen , het koninklijk hof en ja zelfs dit Europa. Gaat het slecht met de kernen dan lijdt ook de rest. daarom werden de banken miljoenen/ miljarden belastinggeld gegeven en werd het miljoenen gesjoemel van de vakbonden/ mutualiteiten die een constante is met politieke duivelsvaste dekens snel en grondig toegedekt. Door de globalisering en europeanisering is onze ‘bijenkorf’ opnieuw gedicht en dartelen de bijen in de Europese korf en drinken ze opnieuw van de met overvloed geproduceerde honing. Die wereldlijke bijenkorf wordt nu letterlijk in brussel gebouwd en staat in het teken voor de verknechting van Vlaanderen en andere Europese volkeren, aan een nieuwe karel V. … de gucht ? Wie weet.

  • “(…), c’est mon plan, mon nouveau plan de Bruxelles en tant que capitale, capitale de l’Europe…Allez, Bruxelles ! Lève-toi ! Devient la capitale du monde et puisse Paris ne plus être à tes yeux qu’une ville de province.” (uit “Bruxelles capitale, Paris province” van Antoine Wiertz in 1840)
   Dat laatste is grootheidswaanzin van de franstaligen, maar zoals je schrijft, het zal zich herhalen maar wel grootser en vuiler, want zij herinneren zich de geschiedenis en handelen ernaar.
   Salaam
   Murdok

 2. Toch ook niet te vergeten de slaafse volgzaamheid van de media. Waar hoor / lees je een vorm van kritiek?

 3. Toch een kleine nuance. De , voor het ogenblik, lage loon landen zitten ook voor zware economische problemen daar hun cliënteel geen geld meer heeft om hun, weliswaar goedkope, afgewerkte producten aan te kopen. Hun binnenlandse markt blijkt ook niet zo goed te functioneren. Mocht Vlaanderen evenwel een eigen koers mogen varen, zonder tegenwerking van het linkse kamp, kan dit nog zorgen voor een betere toekomst voor onze jongeren.

 4. Kunnen we dan nu geen”goedkopere politici’van ginder invoeren,dat zou toch ook al veel kosten sparen?

 5. @ Beste Ottorongo,
  “Goedkopere” ? Liefst wel, maar ook vooraf controlleren of zij geen laffe Januskoppen hebben die de boel trachten te belazeren; zie maar eens op youtube, gewoon intikken : 20131605-Kamer – Jean Marie Dedecker LDD
  En dàn kunt U een 1 uur en 10 minuten ACTUEEL SCHANDAAL bekijken van het Parlement, èn de duivelse machinaties van ons (eerder gekrom) gerecht.

  Om NIET van discriminatie beschuldigd te worden, mogen AL onze “Golfbrekertjesfans” het eveneens bekijken hoor, (echter: liefst vooraf een pilletje tegen hoge bloeddruk innemen, men weet maar nooit….)

Reacties zijn gesloten.