‘Het Eurobedrog’

babel

Volgende week woensdag 16 april verschijnt ‘Het Eurobedrog‘ in de winkel.

Voormalig insider in Brussel Jean Wanningen (hij was als econoom in dienst van het Europees Parlement) is schrijver van Het Eurobedrog. Daarin neemt hij ons mee op een boeiende Europese reis, die voert van de Schumanverklaring uit 1950 naar het heden van het ‘redden’ van de euro.

Uit het uitgebreide voorwoord van Prof. Dr. Hans-Olaf Henkel:

“Als vroege ondersteuner van de euro beschouw ik thans dat engagement als de grootste professionele fout uit mijn loopbaan. Hier zijn de redenen.

Ten eerste, politici hebben alle beloften van het Verdrag van Maastricht gebroken. Niet alleen werd Griekenland uitsluitend vanwege politieke redenen tot de Europese Unie toegelaten; een fundamentele afspraak als -“geen lidstaat mag een begrotingstekort hebben van meer dan 3 procent van haar BBP”– werd meer dan honderd keer gebroken. Gemandateerde boeteregelingen dienaangaande werden nooit toegepast. Met als dieptepunt: de negering van de  ‘no bail out’ clausule tijdens de eerste Griekse reddingsoperatie.”

HANS-OLAF HENKEL is Professor of International Management aan de Universiteit van Mannheim.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/04/gaat-de-val-van-de-euro-de-europese-verkiezingen-domineren

1 gedachte op “‘Het Eurobedrog’

  1. De financiele chaos is gewild door de EU, om een politieke unie als enig mogelijke oplossing erdoor te kunnen drukken.

Reacties zijn gesloten.