Het einde van het concept van een onafhankelijke staat Palestina

Helaas, de recente gebeurtenissen kondigen het einde aan van het concept van de oprichting van een onafhankelijke staat voor het Palestijnse volk.

Wij zenden kinderprogramma’s uit die aanzetten tot geweld en haat. Dat is op de door de overheid gefinancierde – en door de regering beheerde – Palestijnse tv. En tegelijkertijd verwachten we dat de Israëli’s concessies aan ons doen om hun eigen veiligheid in het gedrang te brengen.

Lessen die wij, Palestijnen, kunnen leren

  • Uit opiniepeilingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Palestijnen een gewapende campagne tegen Israël steunt, en Israël vernietigd wil zien, en een staat Palestina gebouwd op de ruïnes. De peilingen tonen ook een verontrustende toename van steun aan van de bevolking op de Westelijke Jordaanoever voor Hamas, en een afname van steun aan Mahmoud Abbas.
  • De grootste tragedie van de Palestijnen is niet 1948, het is 2015. Het enige waar de Palestijnse leiders en terroristische organisaties het over eens kunnen zijn, is hun obsessie om de staat Israël te vernietigen en de oprichting van een Palestijnse staat op de ruïnes; en zelfs daarbij kunnen ze het niet eens worden over wegen, podia en middelen.

    Deze afgelopen week arresteerde Israël 25 terroristen van Hamas op de Westelijke Jordaanoever, de meesten van hen zijn studenten aan de Al-Quds Universiteit in Abu Dis. Geen rebellen zomaar, of werklozen, maar de beste geesten die we hebben, de intellectuelen van de toekomstige Palestijnse academische wereld! De groep die de werving deed en de begeleiding uitvoerde was aangestuurd door Hamas in Turkije en zijn terroristische vleugel in de Gazastrook, die van plan zijn om zelfmoordaanslagen uit te voeren in Israël.
    Lees het opiniestuk van Bassam Tawil verder bij Gatestone Institute.

 

1 gedachte op “Het einde van het concept van een onafhankelijke staat Palestina

  1. Arabieren zijn nu eenmaal zeer gewelddadige mensen, ook reeds in pre-islamitische tijden. Als het niet joden waren geweest die ‘asiel’ hadden gezocht in ‘Palestina’, maar Eskimo’s of Vlamingen, was de racistische reactie even erg geweest.

Reacties zijn gesloten.