Het Brussels-Belgisch Passiespel

In 't verzet 6 stop de leugens mediaDe bom, het media-orgasme, het sentiment en de mythe van de verbondenheid

Wie gisteren niets beters te doen had dan overdag de televisie aan te zetten, kon een mediatieke ceremonie zonder weerga meemaken: van 11u ’s morgens tot 11u ’s avonds werd hetzelfde nieuws herhaald dat al vroeg op de dag bekend was, in soms letterlijk dezelfde bewoordingen ‘voor wie te laat zou ingeschakeld hebben’, en uiteindelijk wegvlokkend in onvoorstelbare anekdotiek.
Vanaf 16u werden kinderen van zes voor de micro gesleurd om hun visie op de feiten te laten horen: het gebeuren moest en zou een massa-evenement worden, door de audiovisuele media zorgvuldig geregisseerd. IS tekende het scenario, de drie terroristen voerden het uit (in feite twee plus één bewaker), maar daarna nam de televisie het over, naadloos, zonder de estafettestok te laten vallen.  Lees hier het opiniestuk van Johan Sanctorum.

Eén gedachte over “Het Brussels-Belgisch Passiespel

 1. ‘Belgien – der ‘gescheiterte Staat’ (de mislukte staat)

  Vier maanden na de IS terreur in Parijs werd Salah Abdesalam, een hoofdspeler in Parijs, in Molenbeek een wijk van Brussel, de Europese hoofdstad van de islamitische terreur, gevat.
  Hij heeft daar voordien ook jaren gewoond. Iedere dag dat hij in vrijheid bleef was een slag in het gezicht van de veiligheidsdiensten

  Niet alleen de moorden in Parijs ook bijna alle ander jihadisten aanslagen werden in België gepland, ook de moordwapens kwamen van daar.
  De terreur aanslagen tonen duidelijk aan dat ze in West Europa verholen schuilplaatsen hebben. België en zijn Molenbeek waren daarvoor zeer geschikt.
  Als eerste mislukte staat in Europa, met dikwijls jarenlange regeringscrisissen, en waar de staatscontrole zeer oppervlakkig blijft, is België de ideale voedingsbodem voor islamitisch geweld.

  Zelfs in de schaduw van de EU instituten konden er in Brussel parallelwerelden ontstaan, die volkomen op zichzelf staan en alleen nog naar de wetten van Allah functioneren. Alleen daardoor kwam het dat Salah Abdesalam, ondanks het gevaar van verdere aanslagen, vier maanden ongestoord binnen zijn grote familie verder kon leven.

  ‘Wij moeten dit probleem aanpakken en één voor één uitmesten’ onderstreepte de minister van binnenlandse zaken, Jan Jambon. Duidelijk is dat hij mislukte. Alles duidt erop dat de terreur terug gekeerd is. Terug gekeerd naar zijn wortelen, tot in het politieke centrum van Europa.

  Bodo Bost – Preussischer Allgemeine

Reacties zijn gesloten.