Het beschamende kleine geheim van de EU bij het labelen van Israëlische producten

jodenlabelDe EU beweert dat de “Verklarende Mededeling” niets te maken heeft met een boycot van Israël. En de VS heeft zich officieel bij die beoordeling aangesloten.

Neem het geval van Inon Rosenblum, dat onlangs was te zien in de Times of Israel. Aan Rosenblum werd door zijn Palestijnse buren in de Jordaanvallei verteld, dat niets in deze intens zoute bodem zou kunnen groeien.

Onverschrokken bracht hij decennia lang verbeteringen aan in de bodem, en produceert nu “dadels, druiven en tien soorten verse kruiden, allemaal voor de export.”

Afgezien van hijzelf en zijn zoon is iedereen die daar werkt Palestijn. Hij gaf ook zijn Palestijnse buren de dadelpalm zaailingen, zodat ze hun eigen productie konden beginnen.

Resultaat: de circa 7.000 Israëli’s en 10.000 Palestijnen die in de Jordaanvallei wonen, zijn nu goed voor 40% van de medjool dadels over de hele wereld.”

Vervolgens bekijken we de productie van whisky in Schotland. Volgens de ‘Distilleerders Eigenaren Gids’ zijn de Schotse distilleerderijen vandaag overwegend in handen van niet-Schotten.

De grootste eigenaar is Diageo, met het hoofdkantoor in Londen, maar ook andere eigenaren inclusief grote bedrijven met hun zetel in India, Thailand en Japan, om niet te noemen Trinidad en andere landen.

Typisch is dat de meeste werknemers in de distilleerderijen Schotten zijn, maar het topmanagement kan blijkbaar afkomstig zijn van buiten Schotland.

Er is een lange lijst van separatistische bewegingen in de EU, sommige die onafhankelijkheid eisen, andere eisen meer autonomie. Het is gemakkelijk om zich voor te stellen dat een aantal Joden in Israël die sympathieën hebben voor zulke bewegingen, “duidelijkheid zouden kunnen eisen” over de producten van deze respectievelijke Europese staten. Zeker kan men zich voorstellen dat Israëlische Joden, die graag Schotse whisky kopen dit alleen willen van de weinige bedrijven die nog in Schotse handen zijn. Hoe kan men het recht aan Israëli’s ontzeggen om dit te weten? Israël heeft het recht om te vragen dat de Europeanen hun producten dienovereenkomstig labelen…

Lees heel het opiniestuk van Malcolm Lowe bij het Gatestone Institute

Boemerangeffect

Etiket met een ster

5 gedachten over “Het beschamende kleine geheim van de EU bij het labelen van Israëlische producten

 1. Vaticaan erkent de Palestijnse staat en maakt een akkoord.

  Israel attacked the accord as premature and counterproductive to efforts to get the Palestinians to resume direct negotations with the jewish state.(Israelnews)

 2. De ‘Palestijnen’ hebben niet te klagen, wij nemen al genoeg van hun eigen productie op in de EU: hun eigen mensen, vermomd als ‘vluchteling’.

 3. Als we de vergelijking doortrekken zitten er heel wat joden binnen het Antwerp Diamond Center, moeten we nu duidelijkheid eisen? Antwerp Cut is niet meer het label voor de best geslepen diamant ter wereld?

 4. Het artikel van Gatestone is een schoolvoorbeeld van misleiding. Als men weet wie er achter schuil gaat, is dit ook begrijpelijk.
  Waar gaat de “labeling” over. In de EUSSR is dit een “non event”. Spreek iedereen op de straat aan , 999 op 1000 weten niet waarover het gaat.
  Wie dit wel zal weten is het geïmporteerde islamitische kiesvee.. dat door de laatste invasies is uitgegroeid tot een echt invasieleger. Een invasieleger dat door de NWO gebruikt wordt om onze westerse maatschappij te vernietigen.
  De vraag is dan ook wie is er verantwoordelijk voor deze invasies ??
  Wie is er verantwoordelijk voor het “labelen” (sic)?
  Een “labelen” dat dan dient om dit invasieleger gunstig te stemmen, en waarvan men stilaan meer en meer de gevangene wordt.
  Wat men al niet moet doen. Er is immers ook nog het hoofddoek, halal, de ramadan,sharia .. … enz… Het uiteindelijk doel mag immers niet in het gedrang gebracht worden.. Er zullen dus nog wat meer prijzen moeten betaald worden.
  De uiteindelijke vraag is dan eens te meer :
  Wie heeft er de werkelijk macht in handen in Parijs, Londen, Brussel, Berlijn, waar dan gezorgd wordt voor deze “invasies” en het “labelen”.
  Als de Israëlische Joden willen geïnformeerd worden (voor het geval dat dit nog niet het geval zou zijn over wat er zich achter de schermen afspeelt) dan moeten ze zich informeren bij de werkelijke machthebbers in de voormelde Europese steden.
  Zij kunnen dan te horen krijgen dat dit “labelen” de tijdelijke prijs is, die moet betaald worden aan het islamitische invasieleger, dat weldra zal ingezet worden tegen de bevolkingen van de EUSSR.
  Dit is de “essentie” van het “labelen”, en dus niet het pagina lange gelul van Gatestone. (tenzij dat dit bestemd is om de aandacht af te leiden van de verborgen agenda achter dit labelen).

  • @ Lovenaar,

   we hebben 2016 bereikt. De wereld zit nog niet in haar derde wereldoorlog, maar die komt dichter en dichter.
   Syrië is een pulver vat waar het pulver meer en meer wordt opgehoopt voor een groter en groter wordende explosie. De USA en Rusland met hun geallieerden staan met het geweer aan de schouder om voor twee concurrerende toekomst visies te strijden. Langs de ene kant willen de Banksters, welke momenteel de USA beheersen een unipolare wereld om met haar nieuwe wereldordening( NWO) een wereldwijde hegemonie uit te oefenen. Langs de ander kant willen de Russen een multipolare wereld waarin ze de nationale onafhankelijkheid kan bewaard worden en de eigen interesse verwezenlijkt. Wie wil Rusland beletten om te verhinderen dat de NWO de wereld overneemt? Tot nu toe hebben ze met grote terughouding op de provocaties van het Avondland gereageerd. Blijft dat zo?

Reacties zijn gesloten.