Het anti-Vlaamse racisme druipt eraf…

logo_mise_au_pointHardleerse Franstalige beeldvorming “Mise au Point” viseert Vlaanderen

Dubbelinterview Magda Michielsens & Walter Angioletti

Einde 2007 veroorzaakte Yves Leterme heel wat ophef toen hij de RTBF vergeleek met de Rwandese haatzender ‘Mille Collines’.

De anti-Vlaamse hetze op de Franstalige openbare omroep zat de toenmalige oppositieleider hoog. De RTBF blijkt hardleers. Dat leert ons het onderzoek van Magda Michielsens en Walter Angioletti naar ‘Mise au Point’, de Franstalige evenknie van ‘De Zevende Dag’.

Lees verder bij Gazet van Hove

7 gedachten over “Het anti-Vlaamse racisme druipt eraf…

  1. Hoe komt dat mij dit allemaal niet verwonderd? Toen ik 12 was en in het 1e middelbaar zat (zoals ze dat toen noemde) liepen er bij ons enkele Walen school. Ze beheerste het Nederlands perfect. Ik had op mijn boekentas een Vlaamse Leeuw plakken, niet omdat die Walen er waren want die Leeuw plakte er al van het 6e studiejaar op, en dan waren die Walen er nog niet. Meermaals vond ik mijn boekentas niet onmiddellijk terug, en als ik hem vond was de Leeuw er af. Dus plakte ik er vrolijk een andere op. Tot op een bepaald moment een van die gasten voor mijn neus stond en mij in bijzijn van vele getuigen een ferme trap in mijn ballen (ballekes toen) verkocht.
    Toen ik op de grond lag kwam er een leraar vragen wat er was. Ik deed mijn verhaal, en wat was het resultaat. Ik mocht GEEN Vlaamse Leeuw meer op mijn boekentas plakken. Die gast is nooit gestraft voor die trap in mijn ballen. Wat nu de RTBF betreft, dat is toch normaal. Als zelfs de VRT,sorry 0000 anti Vlaams is waarom dan niet hun even rode collega’s aan de overkant die ook enkel maar dankzij staatssteun hun uitzendingen in de ether krijgen.

    • Mijn zoon had tijdens zijn middelbaar in Lier een soortgelijke belevenis. Niet dat hij in zijn edele delen getrapt werd, maar wel met een klever. Klevers allerhande van Che Quevara, van Lenin, van eender welke links-gesitueerde vereniging, van alle partijen (met uitzondering van Vlaams-nationale) op boekentassen, op agenda’s, op pennenzakken, op turnzakken gekleefd worden, dat was perfect toelaatbaar, maar één enkele Vlaamse Leeuw, dat was erover. Die moest en zou eraf wegens politiek-aangebrand.

  2. Bij mij staat de Vlaamse Leeuw op het zwarte hoesje van mijn I-Pon die steeds naast mij ligt. Zeker goed zichtbaar bij Brusselaars of Walen die zich uiten door hun luidruchtigheid aan de Vlaamse kust, moest het nu nog mooi Frans zijn?…. Maar hun gebroebel laat horen dat ze uit een achtergesteld gebied komen en geen Fransen zijn, want die hebben respect voor de leeuw die ook hun symbool is in Frans Vlaanderen. Ik praat rustig en kalm en mijn gele stikker is de manier om hun kenbaar te maken wie ik ben.

  3. Tijdens mijn hoger humaniora in een staatsschool tussen ’68 en ’71 droeg ik steevast een jas met Vlaamse leeuw op de mouw, dit tot ongenoegen van de politiek benoemde leerkrachten en joints rokende, zichzelf noemende linkse intellectuelen (sic). Pesterijen door de leraar L.O., propagandist van de PVV, tot daar gelaten konden zij niet verhinderen dat ik jaarlijks steeds als primus uit de bus kwam. Tijdens discussies over politiek bleken betrokkenen noch de standpunten, noch de ideeën van hun idolen Mao, Marx, Lenin en hun eigen AMADA te kennen. Steeds weer stel ik vast dat bij de meeste linkse reacties in de media, dezen niet gespeend zijn van enige zelf opgedane kennis, maar enkel spreken in slogans opgedaan bij hun brainwashende media

  4. Rasisme ten top….wij zijn en blijven de witte negers in belgenland, hoe harder ze slaan ,hoe liever de Vlamingen het hebben. Merkwaardig klootjesvolk.

Reacties zijn gesloten.