Herinneringen aan 11.11.2017

De bronafbeelding bekijkenBrusselse beloftes…

Wie herinnert zich nog 11 november 2017, het straatgeweld in Brussel na de voetbalmatch Marokko – Ivoorkust?  En dan hadden de Marokkanen zelfs nog gewonnen…

Onze redactie mocht een persmededeling ontvangen van de eigenaars der gebouwen, waarin o.a. de Galeries du Meuble en privé appartementen van burgers ondergebracht zijn,  die tevergeefs wachten op de beloofde integrale schadeloosstelling door de hoofdstad van Europa.   Zij organiseerden een persconferentie in hun winkel op 9 november ll.  U vindt hieronder de tekst:

 • 11/11/2017: voetbalmatch Marokko-Ivoorkust: om de overwinning te vieren: vernieling en plundering met brandstichting van de winkel.
 • PV dd. 30.11.2017: hierin staat 2x vermeld dat de burgemeester in het bijzijn van getuigen heeft verklaard dat de stad alle kosten zou betalen die niet door de verzekering zouden zijn gedekt, en dat de stad ze zou verhalen op de daders.
 • (Nvdr: M.a.w. wij, de belastingbetalers en niet die relschoppers, want zoals bekend kan men een kei niet stropen.)
 • Er is geen verzekering tegen diefstal, wegens te duur. Men kan immers ook niet ongemerkt de winkel leeghalen. Maar wie denkt dat zoiets zou kunnen gebeuren. De videobeelden bewijzen duidelijk dat de politie gedurende 47 minuten heeft moeten toekijken. Er stond nochtans een volledig peloton, gewapend met helmen, schilden, traangas en waterkanon op minder dan 150m van de winkel!
 • Omwille van de hoge schade hebben we een onafhankelijk expert aangesteld om het schaderapport op te stellen.
 • De totale schade bedroeg 53.700 €. Na aftrek van de tussenkomst van de verzekering bleef nog 24.900 € over. In mei ontvingen we via Entreprendre.brucity 1.049 € vanwege federaal minister Ducarme, en 6.900 € vanwege de stad Brussel. Er blijft dus nog 16.900 € over, saldo dat de stad niet wil betalen.
 • Door de stad worden we van het kastje naar de muur gestuurd. In augustus bezoek bij burgemeester Close. Die zal de schepen van middenstand aanspreken. Geen antwoord. In oktober, na aandringen: 2 bezoeken bij de stadssecretaris Symoens, die zich zeer arrogant heeft opgesteld.
 • Symoens (een stadssecretaris beslist toch niet over de uitgaven van de stad!): tijdens deze bezoeken zegt hij dat er geen verliezen worden terugbetaald, en dat er geen facturen zijn van de betwiste posten. Gisteren kwam de zaak terug voor op het schepencollege. Vandaag wist Symoens aan de telefoon te vertellen dat reeds in november door het schepencollege werd beslist om enkel de materiële schade te vergoeden, en geen morele. Maar er werd géén morele schade in rekening gebracht!
 • De 16.900 € die de stad weigert terug te betalen:
  1) De kosten van het dringende eigen werk (bewaking, beplanking van de etalages, opruimen zware glasstukken, opkuiswerk, herstellingen deuren);
  2) De tijdelijke onbruikbaarheid van de winkel gedurende 32 werkdagen (à 290 €/dag huurwaarde);
  3) De bedrijfsschade (permanente algemene kosten + winstverlies (à slechts 150 €/dag);
  4) De voorlopige advocaatkosten.
 • Er werden dus absoluut géén morele kosten aangerekend, alhoewel dit zeer zware morele schade heeft aangericht, en ook geen kosten voor de zeer vele extra uren die nodig waren (inventarisatie, offerten aanvragen, enz.). Stadssecretaris Symoens beweert nu tegenover de pers (HLN) dat de eigenares/uitbaatster winkel ook eist dat ze zou vergoed worden voor haar vele extra werk alsook voor haar rondritten met de auto. Dit is effenaf schandalig!
 • En dan moet u ook nog weten dat we op elke schadevergoeding nog 34% belastingen moeten betalen( !!
 • Het stadsbestuur komt dus duidelijk zijn beloftes niet na!
  Nochtans is het stadsbestuur verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn burgers en hun bezittingen.
 • Wat betreft de daders (allen Marokkanen of van Marokkaanse afkomst): er werden slechts 12 herrieschoppers vervolgd. 4 kregen een vrijspraak, 5 werden veroordeeld tot 220 u werkstraf + 251,20 € boete. Geen schadevergoeding!! 3 anderen komen voor in resp. december en februari. Van snelrecht gesproken. (Zelf hebben we uit de verkregen videobeelden 35 daderfoto’s!)

Welkom in het land b, waar Vlamingen slechts geduld worden om belastingen te betalen.  (…)

Zware rellen en niemand gearresteerd in Brussel: “Wij mochten niet”, zegt politie

 

 

1 gedachte op “Herinneringen aan 11.11.2017

 1. Tegen die islamieten mogen ze nooit reageren, maar kloppen op ons dat mogen ze wel doen. En sommigen doen het nog met plezier.

Reacties zijn gesloten.