Hennart: “Ik ben een rechter.”*

… niet zomaar een rechter, een rechter met een mening, een linkse mening, een rechter die vindt dat de politie niet zoveel mag zeuren, die vindt dat in de taakomschrijving van de politie ook de nuttige idiotenfunctie van boksbal- of schietschijfoefening staat, een rechter, wiens aureool hem een een elitestatus geeft…

*citaat uit De Afspraak dd. 24.11.2020

Luc Hennart was hiermee niet aan zijn proefstuk. Zoals ene in de media prominent aanwezige viroloog, tevens PVDA-sympathisant, schuwt hij de aandacht van de pers niet, laat hij geen enkele gelegenheid onbenut om de goegemeente de les te spellen. Wie of wat is die man? Wat drijft hem? Wat bezielt hem? Is hij een wereldvreemde eigenzinnige snuiter of een sinister individu?

Aanleiding van de uitnodiging in De Afspraak waren de gewelddaden op een politie-inspectrice in één der Brusselse gemeenten, Sint Joost-ten-Node, waar de heilige Joost al lang zijn biezen gepakt heeft “uit den node”.

“…Hij zei letterlijk dat hij mijn keel wilde doorsnijden”, aldus Fad. “Op dat moment gaat er een electroshock van 2.000 volt door je lijf. Kijk maar naar wat er in Frankrijk recent allemaal gebeurd is. Ik zit 21 jaar bij de politie, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt.”

Toen Fad hem wilde arresteren, escaleerde de situatie. “Het draaide uit op een vuistgevecht. Enkele klappen kon ik ontwijken, andere niet. Op een bepaald moment greep hij me bij de keel. We zijn allebei op de grond gevallen en toen voelde ik zijn hand op mijn wapen. In een fractie van een seconde zag ik mijn hele leven voorbijflitsen….”

…Wat nog meer frustreert, is het gevoel van straffeloosheid. Enkele uren na zijn arrestatie was de dader immers weer op vrije voeten…”(…)

Dat de inspectrice haar frustratie én angst ruchtbaar maakte op RTL, nadien overgenomen door VTM en de kranten, dàt kon volgens Hennart niet door de beugel. Zulke uitspraken vindt hij onprofessioneel. Het ligt aan de vorming en gebrek aan ervaring van politie-agenten. Alsof de politie – en hulpkrachten in het algemeen – in Brussel niet genoeg ervaring kunnen opdoen tijdens de uitoefening van hun job…

“…Vanuit mijn oogpunt wordt er niet altijd even handig gereageerd op een situatie. Geweld mag niet met geweld beantwoord worden…” (…)

Aansluitend op de talrijke reacties vaardigde de justitieminister een omzendbrief uit om het geweld tegen de politie aan te pakken, waardoor Hennart nog meer in zijn g… gebeten leek. “Overbodig“, stelde hij, “alles wordt in de wet voorzien”. En dat het justitie-opperhoofd nu pleit voor “nultoleratie” en “lik-op-stuk-beleid” is gewoon een politiek spelletje van Klaas Vaak:

“De omzendbrief blijft voor Hennart dode letter. Hij vraagt “om wat afstand te nemen van de sfeer die vandaag bestaat, laat het openbaar ministerie en rechters hun taken uitoefenen.” Hij kreeg de slotvraag voorgeschoteld of hij niet wereldvreemd overkomt. “Dat is een mening en we leven in een democratie. Ik heb heel veel respect voor de meningen als die op een serene manier kunnen besproken worden…” (…)

Wie is die man nu eigenlijk? Dàt zo’n figuur niet wacht tot hij bijna op pensioen gaat om “zijn mening” mee te delen ligt voor de hand. Hij trad maar al te graag op als “flamboyante rechter” bij bv. RTL, nam deel aan het RTL-duidingsprogramma “Face au juge”, kon niet door één deur met voormalige justitieminister Koen Geens en liet geen kans onbenut om tegen de haren in te strijken van onderzoeks- en jeugdrechters.

Tot begin 2019 de maat vol was en hij gekortwiekt werd bij de Franstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel. (…) Waarop hij reageerde‘dat hij gevoel had dat Justitie nu dood was, met Koen Geens als grafdelver”.

We citeren even onze collega’s bij ‘t Scheldt:

“Deze stripfiguur van PS-signatuur zat gestrikt en afgeborsteld in de studio alsof hij in zijn maçonnieke werkplaats net een fraaie bouwsteen had neergelegd. Het heertje moest gewoon een vrijmetselaar zijn, zo een van de oude soort die de Rede aanbidt zonder enig gevoel voor redelijkheid. Zelfs Phara vroeg het mannetje of hij besefte als ‘wereldvreemd’ over te komen bij de kijker.”

‘t Scheldt lijkt hiermee overtuigd van het logelidmaatschap van dhr. Hennart. Indien dit vermoeden klopt dan verklaart dit veel om niet te zeggen alles.   Dan is hij nl. helemaal niet wereldvreemd, maar gewoon een handlanger van de linkse en logemaffia’s die het schuim van de straat moet beschermen, dat door deze maffia’s wordt ingezet om de bevolking  te terroriseren.  Moesten het Vlaamsgezinden of rechtsen geweest zijn,  dan waren ze wel aangehouden geweest, en moest dit dan niet gebeurd geweest zijn, dan had Luc Hennart moord en brand geschreeuwd. Zoiets noemen ze “situationele ethiek”.

De wereldvreemden zitten dan ook in de politiek en bij de poco leugenpers. Tenslotte is het Justitiepaleis zelf een constructie van logebroeder Joseph Poelaert (1817-1879). Lees i.d.v. de blog van historicus Jimmy Koppen: http://vrijmetselarijvoordummies.blogspot.com/2015/05/vrijmetselaars-en-justitie.html

‘In Frankrijk is de vrijmetselarij het laatste jaar geregeld in opspraak gekomen’, zegt VUB-historicus Jimmy Koppen. ‘Het gaat dan vooral om de erg snel groeiende reguliere Grande Loge Nationale Française. Er komen veel nieuwe leden bij met veel geld, waarvoor nieuwe tempels en ontmoetingsruimten moeten worden aangeschaft. Bovendien profileert de Grootmeester er zich uitgesproken politiek. Dat wakkert de schandaalsfeer aan. In België ligt de zaak anders, al raken vrijmetselaars hier ook weleens in schandalen verwikkeld. Denk maar aan Agusta, of aan de zaak van de huisvestingsmaatschappij in Charleroi: daarbij waren telkens enkele socialistische broeders betrokken…. ” (…)

In een volgende bijdrage graven we een beetje dieper in het verleden van dhr. Hennart.

H.P.

Eén gedachte over “Hennart: “Ik ben een rechter.”*

  1. De uitzending op De Afspraak ook gevolgd. Er zijn er voor minder in de psychiatrie beland; Wie nu nog twijfelt aan de onafhankelijkheid van het gerecht kan het wel schudden. En hij is trouwens niet de enige schertsfiguur die in dit Apenland rondloopt, denken we maar aan vader Decroo, Koude vis De Gucht, antiquiteit Eyskens en nog vele anderen die Vlaanderen minachten.

Reacties zijn gesloten.