Hengelpsychose

Hengelpsychose

In het kanton Zürich kunnen kinderen vanaf 10 jarige leeftijd  een vispatent bekomen.  In het kanton Bern bestaat er geen leeftijdsgrens.  Bij de jacht ligt het anders: minimum leeftijd 18 jaar.  De hengelvrijheid is een doorn in het oog van de  Zwitserse Dierenbescherming, Schweizer Tierschutz (STS).

STS-experte Sara Wehrlich vindt het niet kunnen: ‘Vissen zijn ook beesten.  Bij beide activiteiten gaat het om het doden van dieren: een grote verantwoordelijkheid.’  Alcohol en sigaretten mogen van 16.  STS pleit voor een minumum leeftijd van 16, liefst 18.
Zij krijgt steun van de gerechtspsychiater Frank Urbaniok, al zwakt hij haar argumentatie af.  “Wie een dier pijn doet, wordt niet automatisch een misdadiger”.  Maar ‘dergelijke handelingen beïnvloeden het gedrag’.

 
Eindelijk hebben we een redelijke (zoals in ‘ratio’) uitleg voor het gedrag van moslim terroristen.  Waarschijnlijk te jong, te veel gaan vissen.  Dat doet iets met een mens.  Waarschijnlijk had Farid-le-Fou daar ook last van.  De hengelpsychose.

Nederland

Het land b

20Min.onLine

3 gedachten over “Hengelpsychose

  1. ‘Het doden van dieren’? Hier worden die vissen toch gewoon teruggezet?

    • Forellen niet. En als de nieuwe inwoners-van-vreemde-origine illegaal hengelen, dan doen ze dat ook niet voor de sport. Ze gooien die niet terug maar eten ze op.

  2. IS-experte Mohamed vindt het niet kunnen: Ongelovigen zijn ook mensen. Bij beide activiteiten gaat het om het doden van mensen: een grote verantwoordelijkheid.’ onthoofdingen mogen van 16. IS Mohamed pleit voor een minumum leeftijd van 16, liefst 18.
    Zij krijgt steun van de IS gerechtspsychiater Abdelkader, al zwakt hij haar argumentatie af. “Wie een Jood of Christene pijn doet, wordt niet automatisch een misdadiger”. Maar ‘dergelijke handelingen beïnvloeden in positieve zin het gedrag’.

Reacties zijn gesloten.