Hemelse rust te koop op eBay

Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt te koop aangeboden op eBay.  Maar nu werd het toch te gortig. Een enkele reis richting hierboven – let wel in de joodse afdeling – werd te koop aangeboden: hemelse rust verzekerd.

Tot eBay er een stokje voor stak:

 

“eBay beëindigt veiling van ‘joods plaatsje in de hemel’
Het begon als een koopje van 99 dollarcent, maar groeide na enig opbieden uit tot een dure grap. Nu breekt eBay de veiling af: een uitgetreden ultra-orthodoxe jood mag zijn ‘plaats in de hemel’ niet per opbod verkopen.
Op de joodse nieuwssite The Forward vertelt de Amerikaan Ari Mandel dat de prijs van zijn kavel binnen enkele uren opliep tot bijna 100 duizend dollar (77 duizend euro). Mandel is enkele jaren geleden uitgetreden uit de ultra-orthodoxe joodse gemeenschap, maar heeft naar eigen zeggen zo veel ‘goede werken’ gedaan dat hij gegarandeerd in de hemel komt.

In de ‘productbeschrijving’ benadrukte Mandel dat ‘zelfs de grootste zondaar niet langer dan twaalf maanden naar de hel hoeft’. In de praktijk is die periode volgens hem zelfs korter: vrienden en familie kunnen het kaddisj-gebed opzeggen en zijn periode in de hel bekorten. ‘Ik heb zeven (!) broers’, schreef Mandel. ‘Minstens één van hen zal mij overleven en kaddisj voor me zeggen.’

‘Wees gerust: ik zal me niet bedenken’
Bovendien: hij is nu atheïst (en overtreedt naar eigen zeggen dus niet verbod op het aanbidden van afgoden), heeft gediend als leek-geestelijke in het Amerikaanse leger, reisde na de aardbeving in Haïti naar het rampgebied om slachtoffers te helpen en luistert nog steeds naar joodse muziek. ‘Dat helpt vast ook.’ Bieders hoefden volgens hem niet te vrezen dat hij zich zou bedenken: hij beloofde om later niet alsnog zijn hemelse plaats op te eisen.

In augustus verbood de Amerikaanse veilingsite al de verkoop van ‘spirituele dienstverlening’ zoals spreuken, vervloekingen, goochelarij, gebeden, zegeningen, tarot, reiki, healings en wonderdranken. Dergelijke transacties leiden vaak tot ‘geschillen die moeilijk zijn op te lossen’, vertelde een woordvoerder. eBay zei te handelen op basis van klachten van gebruikers.

Als ik zo lees wat er allemaal in aanmerking komt als visum naar een hemels bestaan na de strijd hier op aarde, dan ben ik er zeker van dat ik in de afdeling “Europa der Volkeren, vrijstaat Vlaanderen” mijn plaatsje verdiend heb.

FVE

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3449736/2013/05/30/eBay-beeindigt-veiling-van-joods-plaatsje-in-de-hemel.dhtml

2 gedachten over “Hemelse rust te koop op eBay

  1. Het idee om een hemels bestaan op te bouwen in Vlaanderen is best haalbaar. Om te beginnen gooi al die rode en groene kwakzalvers buiten , maak van liberalen , CDVee-ers en EnVee Aawers een vriendenkring met spaarkaske inplaats van politieke partijen. Bedank de koning en zijn sliert voor bewezen diensten (wat voor diensten dat waren of zijn is niet erg duidelijk en moet nog onderzocht worden) tenslotte gooi elke Islammer buiten die zou weigeren om in de varkensvleesverwerkende sector te werken. We hoeven dan niet meer naar de hemel te gaan , we kunnen gerust hier blijven .

  2. Het is eigenlijk niet nodig om een plaatsje in de Joodse hemel te bekomen door het te kopen…vermits, bij iedere joodse overledene de “Kaddisj” gebeden wordt.
    Indien de Israëlische politie & veiligheidsdiensten willen zekerheid hebben nopens de godsdienst van een verdacht-persoon, dan hoeft de broek NIET MEER omlaag… de Kaddisj feilloos te reciteren is voldoende bewijs.
    Gelukkig voor Leterme was zulk gebruik nog niet in belgië toen een franstalig journalist (één van de twee Deborsu’s) hem vroeg om de Brabançonne te zingen…. de aanvang van de Marseillaise zou dan gevolgd zijn met een trap in z’n klokkenspel 🙂

Reacties zijn gesloten.