Heeft het ongeboren leven minder bestaansrecht dan BLM?

Evolutie abortuswetgeving in schril contrast met eerbied voor alle leven

…Het wetsvoorstel kadert dus volledig binnen een doorgeslagen libertaire ideologie. Die verabsoluteert de zelfbeschikking, de vrijheid en de autonomie van het individu. Niets mag deze absolute zelfbeschikking, vrijheid en autonomie nog in de weg staan. We herkennen deze ideologie ook in het verhaal van de euthanasie. Daar wil men uiteindelijk ook komen tot een recht op euthanasie op eenvoudig verzoek van de betrokkene.

Dat er jaarlijks wereldwijd 50 miljoen abortussen worden uitgevoerd kan ons toch niet onverschillig laten. Daarbij zijn er een deel die quasi verplicht zijn, opgelegd door totalitaire regimes. In die situaties worden de rechten van de vrouw fundamenteel geschonden. Toch horen we weinig of geen reactie tegen deze praktijken….

… Zou het niet eerder wenselijk en ‘progressief’ zijn om te zoeken naar wegen om abortus te voorkomen….

Volledige tekst van dit opiniestuk van René Stockman vindt u bij Doorbraak.

3 gedachten over “Heeft het ongeboren leven minder bestaansrecht dan BLM?

  1. Spijtig dat ze geen abortus gepleegd hebben bij die politieke monsters dan hadden we nu niet zoveel ellende en geweld in onze samenleving.

  2. Allereerst begrijp ik niet dat je in deze tijd nog ongewenst zwanger kan worden de pil is in ons landje gratis en voor niks,maar het kan gebeuren en dan is abortus een oplossing, echter het optrekken naar 16 weken dat is bijna de helft van de zwangerschap,daar stel ik me toch vragen bij,vragen waarom ze deze foetussen nodig hebben wat en gebeurt er mee.Waarvoor dienen deze foetussen?

Reacties zijn gesloten.