Heeft Bibi een molensteen rond zijn nek?

U zal tussen de lijntjes moeten lezen. Als we schrijven wat we denken, wat we willen zeggen – en wat zelfs in de poco media leeft – dan zal onze bescheiden Golfbrekersstek weer door een onzichtbare hand op non-actief gezet worden. Deze man is geen goed nieuws voor de vrede in het land van het uitverkoren volk en bij uitbreiding in het Midden Oosten en de wereld. Deze man is aartsgevaarlijk – ook voor het politieke voortbestaan van Netanyahu.

Hij maakt van zijn idealen, overtuiging en doelstellingen geen geheim: zijn land is het land dat voorbehouden werd door een Hogere Macht voor Joden, voor niemand anders. En de grenzen van zijn land zijn rekbaar tot ze botsen op geografische of militaire hindernissen. Bijgevolg zal iedereen die daar nog niet verdreven is, zijn biezen en koran moeten pakken om te verkassen – liefst naar een plaats waaruit geen terugkeer mogelijk is.

We gaan hem niet vergelijken met iemand die ook vond dat zijn volk verheven was boven alle andere, die ook de grenzen van zijn land verlegde, die… Neen, we doen het niet. Niet hier. Hoewel we zo onze mening hebben. Tot nader order zijn de gedachten altijd nog vrij.

Beeldmateriaal vindt men gemakkelijk op het internet; achtergrondinfo ook. Zoals dit klein staaltje van ‘s mans ingesteldheid: als een Palestijnse parkingmedewerker hem vraagt om zijn auto te verzetten, schiet hij in een colère, trekt zijn pistool uit zijn broeksriem en tiert als een wraakgod.

Zelfs bij het brave Euronews ondertitelt men zijn naam met “het fascistisch zionisme”:

Probeer u nu even in te beelden dat bv. ene Filip Dewinter, ene Geert Wilders…. zich zo zouden gedragen… en wat er dan zou gebeuren.