Hassan is weg, vertrokken op zijn bidtapijtje, richting 72 maagden

Antwerpen, Afghanistan, Tsjetsjenië, Syrië

Hassan had dromen.  Antwerpen was te klein voor zijn ambities.  Hij had plannen voor een aanslag in ons land,  die “Madrid zou overtreffen”,  wou in Afghanistan gaan vechten of in Tsjetsjenië.  En nu zal hij blijkbaar zijn plicht aan Allah gaan vervullen in Syrië.

Nievanhier Hassan H.(Abu_Mushab_Afghani), de terrorist van het Sint Jansplein, in december 2012 in eerste aanleg veroordeeld werd tot vijf jaar cel omdat hij een aanslag wilde plegen in ons land waarbij hij honderden doden wilde maken,  zal vandaag allicht niet op zijn proces in beroep aanwezig zijn.

Zijn advocaat Walter Damen heeft hem vrijdag als vermist opgegeven: ‘Zijn familie is bang dat hij naar Syrië is getrokken.’
H. kwam in april van dit jaar vrij onder voorwaarden. Normaal verschijnt hij vandaag samen met dertien anderen voor het Antwerpse hof van beroep omdat ze lid zouden zijn van een terroristische organisatie die huurlingen ronselde voor Tsjetsjenië. Of er vandaag veel volk zal zijn, is nog maar de vraag. Naast de vermiste Hassan zijn al zeker twee andere beschuldigden naar Syrië vertrokken.

Bron: diverse media