Haram-organen?

Afbeeldingsresultaat voor islam orgaandonatie

Eigenlijk zijn ze consequent, Allahs volgelingen, als er te krijgen valt, staan ze zonder morren op de eerste rij, maar als er gegeven moet worden, dan wordt Allah geraadpleegd.

Na je dood organen afstaan blijkt voor onze islamitische medeburgers een brug te ver. Geen gerotzooi. Wie zegt hen dat ze niet voortijdig een handje geholpen geworden door een ongelovige arts? Wie verzekert hen dat hun genereus geschonken lichaamsdeel wel degelijk in een geloofsgenoot gestoken zal worden? Je zou wel gek zijn het leven van iemand te redden die weigert te leven zoals Allah het voorgeschreven heeft. Trouwens je lichaam hoort Allah toe en het is uiterst respectloos je in uitgebeende staat bij hem aan te bieden.

Onze redactie vraagt zich af of een moslim, op de wachtlijst voor een levensreddend orgaan, er bezwaar zou tegen hebben indien het omgekeerde zich zou aanbieden… wat met een orgaan van een ongelovige? Mag dat dan wel? Is dat halal? Wordt de zieke moslim mét bv. een ingebouwde ongelovige nier, een stukje huid, een hoornvlies, een hartklep… niet als een afvallige beschouwd? Is zijn lichaam dan niet bezoedeld? Geldt zijn maagdenverzekering voor het hiernamaals nog?

Lees meer bij: Massaal ‘nee’ van Turkse en Marokkaanse Nederlanders tegen orgaandonatie