Hans-Georg Maaßen krijgt dan toch nog de bons

Maaßen: BILD dokumentiert das umstrittene Manuskript der Maaßen-RedeHans-Georg Maaßen wist met een quasi zekerheid dat zijn laatste dagen geteld waren. Als grote baas van de Duitse Veiligheidsdienst, vervolgens staatssecretaris onder Horst Seehofers vleugels met toestemming van de rode Feldwebel Nahles, die onder Antifa-druk haar toestemming voor de benoeming introk en met een regeringscrisis dreigde, als “deskundige” op het kabinet Seehofer vroeg men zich intussen af hoeveel levens Maaßen nog gegund werden.  Er is een einde aan gekomen: ook Seehofer heeft zijn handen van de rechtlijnige Maaßen getrokken. De man moét weg. Sofort!
Reden: Maassen heeft op 18 oktober in Warschau bij de zgn. Berner Club, een bijeenkomst van Europese veiligheidschefs, een afscheidstoespraak gehouden. Waarbij hij geen woord afweek van zijn mening over de onbestaande “heksenjacht” op vreemdelingen in Chemnitz. Dus eiste Merkel zijn hoofd. Sofort!

Zijn toespraak was kort en krachtig. Hij stelde dat hij zich een leven buiten de staatsdienst kan voorstellen, niet alleen in de privé bedrijfswereld, maar ook – aha! – “bijvoorbeeld in de politiek”. Want, in Duitsland heeft hij immers enige bekendheid “als criticus van een idealistische, naïeve en linkse vreemdelingen- en veiligheidspolitiek”. “Ik had nooit gedacht dat de angst voor mij en voor de waarheid de politiek en media gedeeltelijk in zulke paniek en hysterie brengt dat vier zinnen van mij volstaan om een regeringscrisis in Duitsland uit te lokken.”

Opmerkelijk is wel met welke drastische woorden Maaßen het politieke landschap in Duitsland beschrijft. Op politici en journalisten die i.v.m. racistische aanvallen in Chemnitz (september) over “heksenjachten” gesproken hebben, is Maaßen behoorlijk boos. En vergelijkt die zelfs met Russische desinformatiecampagnes. Lees en geniet even mee wat de (ex) grote baas van de Duitse Veiligheidsdienst tijdens zijn toespraak zegt, hoe hij de huidige situatie van de zwart-rode Groko federale regering (Union-SPD) beschrijft:

“Ik heb al veel Duitse mediamanipulatie en Russische desinformatie beleefd. Dat echter politici en media “heksenjachten” uit hun duim zuigen of ten minste deze zonder controle als “fake news” verspreiden, was voor mij een nieuwe dimensie van “fake news” in Duitsland.”

Maaßen had dan vervolgens de foute berichtgeving bloot gelegd en daardoor niet alleen de talrijke massamedia, maar ook Merkel en haar regeringswoordvoerder Seibert, en vooral ook de SPD, die nog maar eens de grootste aanstoker van de campagne was, in hun hemd gezet toen hij duidelijk maakte dat het publiek fout geïnformeerd was.
En toen begon de “heksenjacht” – niet op vreemdelingen, maar op Maaßen. Vooral de sossen eisten zijn scalp, waartegen Merkel niets in te brengen had. De dd. binnenminister Horst Seehofer (CSU) verzette zich lang en bracht hiermee zelfs de regeringscoalitie in gevaar. Tot nu.
Citaat Maaßen: “De media én de groene en linkse politici, die zich door mij bij hun “fake news” betrapt voelden, eisten daarop mijn ontslag.”

En dan beschrijft Maaßen de SPD, die zijn ontslag geëist en tenslotte ook erin geslaagd is, met een opmerkelijke zin:
“Vanuit mijn standpunt was dit voor de linksradicale krachten in de SPD, die sowieso tegen een coalitie met de CDU/CSU waren, een welgekomen reden om een breuk van de regeringscoalitie uit te lokken.”
De SPD is dus volgens Maaßen – gedeeltelijk – een linksradicale partij!

Maaßen nam dus geen woord terug. Integendeel, hij blijft bij de waarheid en ontmaskert daardoor Merkel die vanop een afstand van 3000 km via haar woordvoerder Seibert liet weten dat er “bewijzen” waren van mensenjachten. En de media, haar slippendragers, herhaalden dit in koor.

Alleen Maaßen speelde het niet mee; Merkels “waarheid”, de waarheid zoals zij die kende in de DDR, is die wat de partij voorschrijft. En de partij heeft altijd gelijk. Tot bij ene Maaßen, de hoeder van de grondwet, “der Kragen platzte”: hij weigert in het stof te kruipen en stelt Merkels leugens aan de kaak.

Iets zegt ons dat Maaßen niet uitgespeeld is.  De vraag is waar we hem zullen terugzien: ergens in een bedrijf, in een denktank, als ambtenaar bij een EU-kritische fractie of… staat hij binnenkort op een kieslijst van de AfD?

Maaßen − het baken.

2 gedachten over “Hans-Georg Maaßen krijgt dan toch nog de bons

 1. Er zijn maar weinig mensen die zouden doen wat de heer Maassen doet nl de waarheid vertellen en voet bij stuk houden ondanks de hetze van de media en linkse politiek. Chapeau !
  Gisteren op de ARD het praatprogramma hartaberfair gevolgd. De aanwezige politicus van de AFD(uitzonderlijk) werd constant onderbroken door een van haat kwijlende CDU politieker en een toneelspeler een echte SPD fanaat.
  De verkiezingen in de VSA kwamen ook aan bod en een dame(?) die aan een universiteit in de VSA les geeft werd de helft van de uitzending het woord gegund om haar haat tegenover Trump te demonstreren.
  Toen de moderator cijfers op tafel legde dat de illegale migranten voor meer dan zeventig procent verantwoordelijk zijn voor moord en verkrachting werd het muisstil en legde men de oorzaak op alle migranten, legale en illegale. en het feit dat ze in de steek worden gelaten.
  Wie ziende blind is kan men maar moeilijk bekeren.

  • Juist, en er zijn er nog meer op komst via de Balkan, dankzij de vriendelijke hulp van George Soros (zie volgend artikel), die ook de “vluchtelingen”trek naar de VSA financiert.

Reacties zijn gesloten.