Halal in Duitsland en Oostenrijk

In Duitsland en Oostenrijk komen er dagelijks halalproducten en -verkoopspunten bij.  Bij de blog Politically Incorrect houden ze een stand van zaken bij, compleet met landkaarten met verkooppunten in de gemeentes, foto’s van etalages, producten en nieuwe meldingen van lezers.  Het zou ons te ver leiden elke melding hier te plaatsen. We noteren enkele uitschieters:

 • In Stuttgart wordt er van 25 tot 27 mei 2014 een Halal Expo georganiseerd
 • Vleesverwerkingsbedrijven verheimelijken de halal-productie om de inboorlingen niet te ergeren
 • Nürnberger braadworsten zitten in een halal-jasje: de darmen van schapen uit Iran.  De reden voor deze keuze: de darmen barsten niet zo snel bij het braden omdat de schapen geen rijke voeding gekregen hebben.
 • In de metropoolregio Parijs met ca. 12 miljoen inwoners(Ile-de-France) wordt er in alle slachterijen voor de volle 100% halal geslacht.  Video hier: http://youtu.be/LEW7TQIV2G8

FT

 

 

2 gedachten over “Halal in Duitsland en Oostenrijk

 1. Er zijn meer beschaafde mensen op de wereld dan moslims. Kennelijk doen de beschaafde mensen toch iets fout als er naar hun mening niet wordt gevraagd, als er men hun gevoelens geen rekening wordt gehouden. Misschien is het een erg simpele oplossing, maar het zou misschien eens tijd worden dat deze ondernemingen op hun verantwoordelijkheid wordt gewezen. Namelijk dat wij in een beschaafde maatschappij wonen en dat er verantwoord dient te worden gehandeld.

  Ik herinner mij de strijd tegen de apartheid. Uiteindelijk is deze strijd aan beide zijden verloren, maar destijds was er in Nederland een investeerder die in Zuid Afrika vestigingen had, nadat een paar van zijn vestigingen in brand zijn gestoken trok hij zijn investeringen terug. Wellicht is dit een verkeerd voorbeeld.

  Vleesproducten in de supermarkt kunnen niet zonder koeling. Als nu door verontruste klanten deze vleesproducten buiten de koeling worden geplaatst dan bederven ze. Dan is het niet meer mogelijk dat met deze producten mensen verontreinigd worden. Dan snijdt het mes aan twee kanten, de winkelier kan geen geld meer verdienen aan onwetende klanten, en het dier dat zo pijnlijk is gestorven zal niet worden opgegeten.

  Overigens is de regel voor het predicaat “halal” heel erg simpel. Men neemt een willekeurig stuk vlees en men zegt tegen de islamitische klant dat het halal is. Dan is dat stuk vlees halal, omdat de klant onwetend is, en omdat de klant het niet kan controleren. Daarom zijn de regels voor halal heel erg vreemd. De medewerkers in halal-slachterijen hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Dit om te voorkomen dat een van deze medewerkers zijn mond voorbij praat en laat ontvallen dat het normaal geslacht vlees is.

  Halal is net zoals de hele islam, het is allemaal bullshit!

  Ga voor de aardigheid eens controleren in welke slachterijen de medewerkers een geheimhoudingsverklaring hebben moeten tekenen en welke niet! Het zal verbazingwekkend zijn.

 2. Ik heb jaren in een vleesverwerkend bedrijf in het Antwerpse gewerkt. Om aan allerlei regels te voldoen kregen wij een cursus ” voedselveiligheid en hygiëne”. Deze cursus duurde een week, en bestond volledig uit theorie. De man die de cursus gaf vertelde hoe kippen halal worden geslacht. Als volgt. Een islamitische “geestelijke” komt naar de slachterij, neemt een levende kip, slacht ze onder het prevelen van een “gebed” en hangt de kip aan de lijn. Waar onmiddellijk daarna de levende kippen worden achter gehangen om machinaal te slachten. Dus de eerste kip is halal geslacht, al de gene die er achter hangen dan ook. Hoe 1 kip 1000 of meer halal kippen maakt.

Reacties zijn gesloten.