Haantje de voorste

Afbeeldingsresultaat voor napoleon macron“Ik ben jullie grote baas. En ik heb geen nood aan jullie druk of commentaar.”

De nieuwe Franse keizer richtte zich met die woorden tot het Franse leger. Meer specifiek aan generaal de Villiers, die de euvele moed had de besparingen op defensie aan te klagen. Intussen loopt er een petitie die verontschuldigingen van Macron eist.

Entre Emmanuel Macron et Pierre de Villiers, son chef d’état-major, l’histoire d’une rupture en cinq actes

Op het internet circuleren spottekeningen, fotocollages en filmpjes van Napoleon Macron.
Macron is van overtuigd dat de Fransen geen “normale” president willen – dat maakt hen onzeker. Verder is hij geen voorstander van sommige publieke debatten. Daarvoor zijn er genoeg achterkamertjes in het Elysée.  Hij heeft de Fransen overtuigd: een president die verklaart dat hij zal regeren als een Romeinse God – Jupiter – is niet normaal.

Voor zijn tegenstanders is het de ene voorspelling na de andere die uitkomt. Maar degenen die euforisch waren over de overwinning van Emmanuel Macron moeten het met lede ogen aanzien: de nieuwe Franse president blijkt een veelzijdig man, en niet alleen in de positieve zin des woords. Zowel de inhoud als de vorm van zijn optreden, sinds hij in functie is, doen de eerste wenkbrauwen fronsen. Uit “Emmanuel Macron: van ‘normaal’ naar Jupiter”

 

Vive la Banque!

Gekaderd

1 gedachte op “Haantje de voorste

Reacties zijn gesloten.