Grobbendonk, waar de tricolore vlag …

De WeverBvlagNW met hand… door de N-BA aan de man gebracht wordt!

Bij het doorrijden van Grobbendonk ziet men vele vlaggen naar aanleiding van de Vlaamse tiendaagse.  Opvallend: waar de tricolore vaandels stevig met balleinen onder- en bovenaan steeds zichtbaar zijn ongeacht regen en wind hangen de  Vlaamse leeuwenvlaggen (officiële versie) zielig  aan een touwtje.  Je ziet amper dat het een Vlaamse leeuwenvlag is.

Nog straffer dan  dit straatbeeld is het feit dat de N-VA, die deel uitmaakt van de meerderheid, haar medewerking verleent aan het uitdelen (lenen) van tricolore vlaggen voor de feestdag van de belgische onstaat.  Zou het kunnen dat deze uiting van vaderlandsliefde afgesproken werd bij de coalitiebesprekingen?  Volgend jaar zal schepen Eric Van Meensel (N-VA) de burgemeesterssjerp overnemen.

Omwille van de smeer…

FVE

3 gedachten over “Grobbendonk, waar de tricolore vlag …

  1. Als ze geen tijd hebben om hun plicht te doen en geen schaamte voelen om de miljoenen die de Vlaamse bevolking wordt afgenomen, waarom zouden ze dan enige reserve hebben om een tricolore te hangen van een staat die hen in de koek laat kruipen?

    • Echt, Anna, je weet niet wat je overkomt in Grobbendonk. Alsof de défilé van 21 juli daar voorbij zal rijden. Tijdens de tiendaagse Vlaanderen Feest twee keer zo veel niet te missen tricolore vlaggen dan triestig-neerhangende Vlaamse. Tijdens vorige schepencoalities (zonder de N-VA) nooit gezien. Het VB is er gedecimeerd: flaminganten lieten zich verleiden door de sirenenzang van de N-VA. Nieuwe borstels keren goed, zegt men,… keren… richting Belgique. Besparen, klinkt het, maar er is wel geld voor een duur vuurwerk ter ere van de belgische staat. De kracht van de verandering?

  2. Dat kan zelfs BDW niet onverschillig laten . Al die fiere Belgische vlaggen en slechts hier en daar een vlag met een leeuwtje , die inplaats van te klauwen duchtig in zijn hoofdharen zit te krabben door zoveel verraad .Reden voor NVA om zich ongerust te maken voor de volgende verkiezingen . Uit totaal onbetrouwbare bron heb ik vernomen dat BDW de echte Vlamingen die hij in de steek liet een verzoenende hand te reiken . Leeuwenvlaggen overal , zover het oog kan rijken maar dan in gewijzigde versie ….. de kop van de leeuw in het “zwart” het lijf in’t “geel” en de staart in het rood

Reacties zijn gesloten.