Griekenland: een bron van vreugde

Naïef Europa krijgt opnieuw hogere rekening voor Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds leent vooralsnog geen geld uit aan Griekenland. Dat gaat Europa hoe dan ook meer geld kosten.

Dat had Europa kunnen zien aankomen: het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil niet meedoen aan de derde noodlening aan Griekenland.  Lees verder…

IMF krabbelt terug bij Grieks reddingsplan

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) meldt dat het geen financiering kan garanderen voor een derde hulpprogramma voor Griekenland.
Er rijzen problemen bij het reddingsplan voor Griekenland. En ditmaal komen de onheilspellende geruchten niet uit Griekse regeringskringen, maar uit de coulissen van het IMF, een van de schuldeisers annex geldschieters van Griekenland.
Volgens The Financial Times heeft het Internationaal Monetair Fonds woensdag bepaald dat ze het derde hulppakket voor Griekenland niet kan financieren en wel om twee redenen: enerzijds torst het noodlijdende euroland een astronomische schuldenlast, en anderzijds heeft de Griekse overheid in het verleden te weinig inspanningen getoond om grondig werk te maken van doortastende hervormingen.  Lees verder…

‘Geheim’ IMF-rapport: ‘Griekenland heeft 30 jaar nodig om Europese schuld terug te betalen’

Griekenland heeft een schuldherschikking nodig die veel verder reikt dan wat de partners van de eurozone overwegen, blijkt uit een vertrouwelijk rapport van het IMF.

FT

2 gedachten over “Griekenland: een bron van vreugde

  1. Voor Europa, tegen de EU. Dit was niet voor niets als slagzin gelanceerd door het Vlaams Belang. Laat hun tegenstanders nu nog zeggen dat Vlaams Belang een partij is zonder oplossingen. VB ziet de problemen op voorhand afkomen, nog voor er oplossingen nodig zijn. Zie ook de massale immigratie, en opvang van “vluchtelingen”. Van N-VA zullen we de oplossing niet moeten verwachten, die steken SPa links voorbij.

Reacties zijn gesloten.