Gratis

Gratis-Steve was in vergelijking met de gratisindustrie voor economische toeristen een dilettant.  Wij sommen even op wat er zoal uit de zakken van de belastingbetaler geklopt wordt om de vakkrachten te overtuigen met pak en zak te willen emigreren en in onze contreien te komen werken.

De situatie speelt zich af net over de grens bij onze oosterburen, maar hier ziet het er niet veel anders uit.

Gratis zwemlessen.  Gratis zwembadgebruik.  Gratis rij-examen.  Gratis rijlessen: theorie en praktijk.  Gratis oogtest.  Gratis brillen.  Gratis tandarts.  Gratis gebit.  Gratis artsen.  Gratis behandelingen. Gratis medicijnen.  Gratis openbaar vervoer.  Gratis woonst.  Gratis fiets.  Gratis tv.  Gratis gsm.  Gratis computer.  Gratis kleding.  Gratis kappersbeurt.  Gratis schminksessie…

Kapsalon Michael Hagemann was de eerste die 30 zgn. vluchtelingen een knipbeurt, brushing en een visagiste opdracht gaf de vluchtelingenmadammen nog aantrekkelijker te maken.   Men kan zich de vraag stellen of hij in zijn goedertierendheid ook eens een dagje gratis zijn diensten zal aanbieden in een rusthuis voor gepensioneerden.

Restaurants worden “hartelijk uitgenodigd” één keer in de maand gratis te koken voor de redders van de Duitse pensioenen.

Good Godesberg heet het initiatief der Gutmenschen.  Een “modelproject”, dat een nieuwe welkomcultuur moet op poten stellen.  Dagelijkse dingen zoals eten en haar knippen moeten het contact tussen burgers en vluchtelingen bevorderen.

Adidas, Nike, Beats, Smartphone – aangepast aan de westerse cultuur staan ze te popelen bij de RVA om aan het werk te kunnen gaan.

FT

3 gedachten over “Gratis

  • … euh… is ons ontglipt. Wij moeten daarvoor een tegenprestatie brengen, zie je… vuilbak buiten zetten, met de hond wandelen, plafond afwassen, haag scheren…

 1. Men ziet hier een mengeling van het Stockholm syndroom, Biedermeier und die Brandstifter, , zelfvernedering en verachting, kruiperigheid,..enz… kortom gedragingen die blijk geven van een collectieve zelfmoord. Deze gaan dan ook gepaard met een tergende “lafheid”, om de werkelijkheid onder ogen te zien.
  Hier zitten we dan uiteindelijk in het domein van de psychopathologie waar de psychiater actief is.
  Al deze “vluchtelingen” moeten zich dan elke dag een breuk lachen met een dergelijk “klootjesvolk”. “Üntermenschen” die dan ook nog stemmen voor “Der Untergang”.
  Een grondig wetenschappelijk onderzoek dringt zich dan ook op, om de oorzaken te bepalen van deze “collectieve zelfmoord”. Zonder dat men de oorzaken ervan kent, dient het ook tot niets om wat ook pogen te doen om het tij te keren.
  Op basis van mijn persoonlijke en beroepservaring heb ik al moeten vaststellen dat afgunst en nijd, gevolgd door de wraak, een belangrijke factor is.
  De term “Gutmenschen” geeft dan ook geen juiste weergave en is veel te onschuldig. .. Het gaat hier dan ook om “nuttige idioten.. verraders… collaborateurs… saboteurs….” die oorlog voeren tegen het eigen volk.

Reacties zijn gesloten.