Gouden Pieten…

… in de Bijenkorf, de ultieme “premium experience”

De bekende klimmende zwarte pieten, die traditioneel voor en tijdens de feestdagen de lichthal van De Bijenkorfvestiging in Amsterdam sieren, worden verguld. Dat maakte het warenhuis vandaag bekend.  Ook in de filialen in Den Haag, Utrecht en Amstelveen, waar evenals bij de vlaggenschipwinkel in Amsterdam pieten in het atrium aan touwen naar boven klimmen, zijn vanaf dit jaar vergulde klimpieten aanwezig. Andere uitingen of producten met traditionele pieten had De Bijenkorf al niet in zijn winkels. Voor de intocht van Sinterklaas en de evenementen daar rondom, volgt De Bijenkorf zoals voorheen het beleid van de lokale gemeenten.

Niet omdat De Bijenkorf Zwarte Piet niet langer genegen is.  Neen, absoluut niet.  Het bedrijf houdt zoals vanouds héél veel van Zwarte Piet (vooral van de extra inkomsten rond de feestdag van Sinterklaas) maar het wil zich een nieuw en luxueuzer imago aanmeten, of, in het hedendaags Nederlands, een “premium experience”.  Daarom krijgen de traditionele zwarte klimpieten een gouden laagje.

Of de goedheilige man en de racistische Nederlanders hiermee nu “verguld” zijn?..

Bron: quasi alle Nederlandse kranten

PVV wil geld reserveren voor Zwarte Piet

 

4 gedachten over “Gouden Pieten…

  1. Niet verrassend voor een door en door links volk. Niet voor niets wordt NL al eens het ‘sociaal laboratorium vd wereld’ genoemd. Straks beginnen ze er wsl via hun Albert Heijn supermarkten bij ons ook de kopvodkassiersters door te drukken.

      • Al gezien in het Ghelamco stadion waar Albert-Hein gevestigd is. Weinig volk staat bij de boerka-madam haar kassa aan te schuiven, nog liever aan de eerste kassa waar veel volk stond. De bedrijfsleider stond erbij te kijken en zag waarschijnlijk dat dit niet goed was. Sindsdien ben ik er niet meer geweest na mijn eerste bezoek aan de supermarkt winkel.

  2. Ze gaan helemaal niet met hun tijd mee ! Waarom geen homopieten , of voor de heterogene minderheid , Pieten sexy

Reacties zijn gesloten.