Goedpraten politieke islam maakt bestrijden jihadisme onmogelijk

Na alle ellende, terreur en geldverspilling aan multiculturele projecten, is het de vraag of we hiervan iets hebben geleerd. Een blik op een speech van Federica Mogherini, de buitenlandwoordvoerder van de Europese Unie, biedt weinig hoop (video).

Waarschijnlijk zou zij dertig jaar geleden hebben gezegd dat het communisme, en daarmee ook het stalinisme tot verleden, heden en toekomst van Europa behoort. Zij plaatst haar gedachte in het Europese project: ‘Met het Europese project, na de Tweede Wereldoorlog, hebben we niet alleen diversiteit geaccepteerd: we hebben de wens uitgesproken dat diversiteit een kernwaarde van onze Unie zal zijn. Onze beschaving wordt gedefinieerd door openheid en pluraliteit: een gedachtegang gebaseerd op verschillende groepen past niet bij ons.’

Traditionele ideologische stromingen hebben gefaald. In een aantal opzichten is hun nalatigheid ernstig. De crisis van de Europese Unie is er een: hetzij via de eurocrisis, hetzij via de migrantencrisis.

De drie pijlers van migratie, integratie en islam hebben ze verwaarloosd. De sociaal-democraten en liberalen zijn de kinderen van de Verlichting. Juist zij hadden de idealen van vrijheid, democratie en rechtsstaat moeten vooropstellen.

Maar ook de christen-democraten als de drager van een conservatief liberale ideologie zijn ernstig in gebreke gebleven. Zij hielden zich allemaal vanuit hun specifieke achtergrond bezig met het goedpraten van de negatieve ontwikkelingen. De werkelijkheid die zijzelf hadden geschapen.

Zonder de politieke instemming van liberalen, sociaal-democraten en christen-democraten zou nooit en te nimmer de multiculturele ideologie de overheersende staatsreligie worden.
En nu zijn ze bang. Ze zijn bang voor hun trouwe aanhang die geen enkele achting meer heeft voor deze elite: de veroorzakers van de Europese puinhoop. De multiculturele ideologie moeten we niet verwarren met een multireligieuze of multi-etnische samenleving. Lees dit opiniestuk van Afshin Elliian verder bij Elsevier…

2 gedachten over “Goedpraten politieke islam maakt bestrijden jihadisme onmogelijk

  1. Italianen hebben toch altijd iets met het marxisme gehad? De EU afschaffen, voor ze er nog zo een paar loslaten.

Reacties zijn gesloten.