God is overal

De Ierse zangeres Sinead O’Connor haalde enkele dagen geleden het nieuws door haar bekering als moslima, compleet met aangepaste naam “Shuhada Davitt”. Voorafgaand had zij al een westerse naamswijziging “Magda Davitt” doorgevoerd om “vrij te zijn van de ouderlijke vloek”. Zij zag het helemaal zitten in de grote gemeenschap van de godsdienst van de vrede. Eén klein detail had ze echter over het hoofd gezien: “Wist u dat die mensen niet drinken? Waarom heeft mij niemand op voorhand gezegd dat moslims niet drinken? Echt, ik meen het, ik weet dat ik problemen had in mijn hersenpan, maar in Godsnaam, ik ben niet helemaal gek geworden.”
Dus trok Sinead O’Connor de stekker uit haar Allah-verering en werd… hindoe.

Shuhada' Davitt, formerly known as Sinéad O'ConnorWat nu? De islam verlaat je niet zomaar. Sinead zal misschien geconfronteerd worden met een verbrekingsclausule waar ze allicht ook nog niet van gehoord had: de sharia is duidelijk: op het verlaten van de islam staat de doodstraf. Al zal het wellicht niet zo’n vaart lopen op voorwaarde dat ze uit de buurt van een Saoedische ambassade blijft…

De imam van het Dublin Islamic Centre lacht er zelfs mee: “Zo slecht zijn we nu ook weer niet; waarschijnlijk was de islamkeuze niet echt haar ding. We wensen haar het beste in haar nieuwe godsdienst. Sans rancune. Als ze per se tot in der eeuwigheid in het hellevuur wil branden en terugkeren als een Satan-omarmende ongelovige hoer, dan is dat haar zaak. Zoals gezegd, sans rancune.”

Intussen zou de Hare Krishna Society van Ierland hun tempel in Dublin gesloten hebben nadat het gerucht de ronde deed dat de zangeres hen eventueel als volgende spiritueel doel uitverkoren had.