Gisteren: + 1100

In 't verzet frontex ferryBij alle heisa over de joggende toeristen, zouden we bijna de maritieme bezoekers vergeten.  We kunnen u gerust stellen: meer dan 1100 werden gisteren gered voor de Libische kust.  Van bootjes gehaald.  De verenigde veerdiensten namen liever geen risico.  De grootste buit haalden de Artsen zonder Grenzen binnen op hun boot Dignity One: 373 vakkrachten.  Aan de Italiaanse kust verdrong zich een menigte met bloemenkransen bloemenruikers  om de gasten welkom te heten.   Nog even wat cijfermateriaal: sinds januari zouden volgens de internationale Organisatie voor Migratie 430.000 vakkrachten de EU-veerdienst naar hun nieuwe job in de EU genomen hebben.

varkensboot

Klik voor een duidelijker beeld

Primeur!

Dat het de EU en Frontex menens is de buitengrenzen van ons continent te zullen verdedigen mag blijken uit dit ontwerp van een watervliegtuig, dat  een ontradend effect zou moeten creëren bij de mensensmokkelaars en hun klanten als ze geconfronteerd worden met “Sophia” van EUNAVFOR.

DPA

Wes Hardin

 

1 gedachte op “Gisteren: + 1100

  1. In D alleen al meer als 10k per dag of 230k in 3 weken, dank zij de grenscontroles, die blijkbaar zo goed werken als Frontex. (Bild)

Reacties zijn gesloten.