Gezond verstand in Denemarken

De Deense overheid kondigde dinsdag, 7.9.21, aan dat de aldaar residerende landverhuizers in de toekomst minstens 37 uur per week zullen moeten werken om nog verder sociale uitkeringen te kunnen trekken.

“Wij willen nieuwe arbeidslogica invoeren, bij dewelke de mensen de plicht hebben een bijdrage te leveren en zich nuttig te maken. En als ze geen werk vinden, moeten ze voor hun voordelen werken,” zo liet premier Mette Frederiksen de media weten. “Veel te veel jaren lang hebben we talrijke mensen een plezier gedaan door hen nooit om een tegenprestatie te vragen.”

In het wetsvoorstel wijst de regering erop dat 6 van de 10 vrouwen uit Noord-Afrika, Turkije en het M.O. niet op de Deense arbeidsmarkt present zijn. De nieuwe wet zal zich initieel op immigranten beroepen die sinds 3 à 4 jaar sociale ondersteuning genieten en nog steeds geen bepaald niveau van opleiding of kennis van de Deense taal bereikt hebben. De regering hoopt dat de nieuwe wet de immigranten zal helpen zich in de maatschappij te integreren.

InfoMigrants