Gezond verstand

BArt De Meulenaer

Gisteren om 07:50  · 

Overal worden Russische oligarchen opgejaagd. Vindt iedereen helemaal normaal want Rusland viel Oekraïne binnen. Ok.

Stel u voor dat de VS pakweg Irak of Libië of Afghanistan of Paraguay of Vietnam of Korea of of of of binnenvallen. En dat Jeff Bezos en Bill Gates worden opgejaagd.

Laten we alstublieft onze rechtsorde bewaren. Zijn er wettelijke en geldige redenen om de oligarchen persoonlijk lastig te vallen? By all means.. gaan voor die banaan. Zijn er geen wettelijke argumenten? Dan laten we ons wettelijk systeem politiek gebruiken.

Dat is zo een beetje wat we bananenrepublieken verwijten. Rechtszekerheid is, sinds de covidaanpak geen westerse waarde meer. Maar laten we aub de weg naar de normaliteit terugvinden. WIJ zijn niet in oorlog. Hiér geldt de rechtsstaat. Een overheid die kan confisqueren wat haar belieft is een arbitrair bestuurd roversnest.

Begin al een keer met Klaus Schwab zijn speelgoed af te pakken. Daar lijken mij, sinds de uitgave en de stapsgewijze implementatie van The Great Reset méér wettelijke en morele gronden voor te bestaan. Ik denk dat dat sneller tot een veilige wereld leidt, dan wanneer ge een nieuwrijke Russische olieproleet zijn drijvende Pussy Magnet laat aanslaan.

Of zet dat infantiel uiskuiken Von der Leyen onder curatele voordat ze Abchazië, Tibet en freaking Mongolië uitnodigt lid te worden van de EU.

Bart

Geplukt uit de massa poco berichten op. Af en toe spring er eentje uit… Dikwijls heel letterlijk “uit”.