Getuigenis uit Calais

Een inwoonster van Calais – Simone – hield een toespraak op de manifestatie ‘Sauvons notre pays’ op 7 februari over haar ervaringen met asielzoekers die in ‘The Jungle’ verblijven. Geen Nederlandstalige ondertiteling mogelijk.  Hierbij een samenvatting van haar emotioneel en schrikwekkend betoog.

“Dit is het einde van onze beschaving!…  Calais is een dode stad…  Wij hebben geen rechten meer!  Men heeft me mijn thuis ontnomen.  De Fransen moeten uitgegomd worden.”

In het kamp van 8000 inwoners werd een stad in een stad opgericht met woningen, winkels, gebedshuizen, scholen, speelplaatsen, medische zorg… zelfs hoerenkoten.  De politie mag het moslim deel van het kamp niet inkomen. De migranten komen met duizenden naar het centrum van Calais. Ze slaan op auto’s met ijzeren staven, ze vallen ons aan, ze vallen zelfs kinderen aan, er vinden verkrachtingen plaats en diefstal. Ze dringen onze huizen binnen, ze willen voedsel, ze pakken het gewoon, ze stelen en vernielen wat ze niet kunnen krijgen.

De politie heeft al lange tijd geen aangiftes meer geaccepteerd.  Simone’s zoon werd aangevallen door drie asielzoekers met een ijzeren staaf en werd vervolgens door een grote groep. Hij moest vluchten. Ze vallen ook kinderen op weg naar school of naar huis. Ze stappen zelfs samen met de leerlingen in de schoolbussen.

Op 23 januari vonden er enorme rellen plaats in Calais die de hele middag en avond duurden. Ze bekladden het standbeeld van de Gaulle met ‘Fuck France’ en hingen er de ISIS vlag op. Ze eisen je mobieltje op en als je dat niet doet, word je geslagen. De politie zegt dat ze niets kunnen doen. Het is te gevaarlijk om door het centrum lopen. De regering laat ons in de steek. De middenstand heeft 40 – 60% van hun inkomsten verloren. Diverse winkels zijn gesloten. Enz. enz…”

6 gedachten over “Getuigenis uit Calais

 1. Het probleem Kales is te danken aan de Franse bezetting van Artesië+Frans Vlaanderen !!! De burgers van Kales doen er dan ook goed aan te eisen dat er een einde komt aan deze Franse bezetting, en terug te keren naar het moederland=Vlaanderen.
  Voor de rest : Wat hadden ze verwacht van een Franse regering die bestaat uit de “loge mafia’s” en “la gauche caviar” die beiden gekend zijn voor het voeren van oorlog tegen de autochtone bevolking, en wiens belangen liggen bij alles wat volksvreemd en vijandig is!!
  De oorzaak van het probleem is steeds hetzelfde = verraders die verkozen werden door een meerderheid van de bevolking!!!

  • @ Lovenaar,
   even herinneren hoe de loge broeders van de vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid met de Frans-Vlaming, Roger Degueldre, omsprongen.
   Hij was een leutenant bij het vreemdelingenlegioen, vocht moedig in Hiroschima waarvoor hij gedecoreerd werd. Later richtte hij het Delta Commando in Algerije op, een afdeling van het OAS. Hij was geen vriend van de Gaulle die zijn wraak nam.
   Hij werd voor de krijgsraad ter dood veroordeeld en verscheen voor het vuurpeloton op 6 juli 1962. Uit eerbied voor Degueldre weigerden drie officieren daarvan deel uit te maken, Jean de Bally, Michel Calabanes, Michel Machet. Ze werden zwaar gesanctioneerd. Anderen die hun voorbeeld volgden werden eveneens gesanctioneerd.
   Tijdens zijn executie trof hem slechts één kogel. Hij was gewond en goed bij bewust zijn. De officier die hem het genadeschot moest geven schoot zes maal op hem, zonder dodelijk resultaat. Hij is toen een andere revolver gaan halen zodat Degueldre uiteindelijk het genadeschot kreeg.
   Aanvankelijk werd hij begraven te Gonard, later opgegraven en overgebracht naar het kerkhof van Versailles waar hij begraven ligt tussen de moordenaars Weidmann en Landru.

 2. Hoe zit dat met het fiere Franse leger en het vreemdelingenlegioen die hebben toch als taak “”leurs citoyens””” te beschermen tegen een vreemde invasie !

Reacties zijn gesloten.