Gespleten tongen over het Slangeneiland

U hebt waarschijnlijk ook het filmpje op tv gezien waarin dappere Oekraïense soldaten op het zgn. Slangeneiland de Russische marine lieten weten dat ze hun kl… konden kussen. En… dat deze dappere Oekraïense soldaten het met de dood hebben moeten bekopen. Ware helden. Zelensky liet weten dat hij hen postuum de orde van de “Held van Oekraïne” gegeven had.

Tot zover dat wat u en ik mochten vernemen. Ons bereikte een andere versie. Waarschijnlijk mag u vanavond een rechtzetting verwachten in alle bekende nieuwskanalen. RT kan dit niet meer vermits het sinds vanmiddag uit ons programma-aanbod op tv verdwenen is.

Er waren op dit eiland 82 soldaten gestationeerd en het gaat hen goed. Ze hebben zich overgegeven en bevinden zich momenteel op de Krim. Daar worden ze verzorgd en Rusland heeft hen – zoals alle andere Oekraïense soldaten die zich overgegeven hebben – een terugkeer naar huis toegestaan zodra dit zonder gevaar mogelijk is. Zij mochten naar huis telefoneren en hun familie mededelen dat zij gezond en wel zijn. Zodra de politieke en militaire toestand het toelaat mogen ze terugkeren naar huis. Of ze daar nog welkom zijn?

De Russische tv-zender heeft hen zondag tijdens het wekelijks overzicht getoond. Hierbij de ingekorte vertaling van de persconferentie van de woordvoerder van het defensieministerie, Igor Konaschenkov:

“De Russische strijdkrachten hebben sinds het begin van de Speciale Operatie 1067 Oekraïense militaire infrastructuren vernietigd. Tot onze spijt ook met doden en gekwetsten bij onze kameraden. Maar onze verliezen zijn om een meervoud geringer dan het aantal geëlimineerde nationalisten en de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten. Wat betreft de Oekraïense krijgsgevangenen zullen wij alle soldaten der Oekraïense strijdkrachten, die de wapens neergelegd hebben, verder eervol behandelen… “

En zo schept de Oekraïense regering het martelaarschap van hun soldaten:

“De jongens zijn als helden gestorven,” deelde Zelensky mee waarop de krijgsgevangen Oekraïense soldaten:

“Als men ons begraven heeft, zal men ons thuis ook begraven.”

Voorspelt niet veel goed als ze thuis opduiken. Zelensky’s reactie werd door de Oekraïense soldaten met verbazing en ontgoocheling ter kennis genomen. Het gaat om de soldaten die op 24 februari op het Slangeneiland de wapens neergelegd hebben. Het gaat om alle 82 soldaten, waarvan Kiev beweert dat het er 13 waren en ze zouden allemaal voor een heldendood gekozen hebben.

“Ze hebben ons begraven terwijl we nog leefden, ze hebben ons postuum eretekens gegeven die nu niemand nog wil hebben.”

Zelensky moet geweten hebben dat er duidelijk meer dan 13 personen op het Slangeneiland gestationeerd waren. Eind verleden jaar was hij tijdens de manoeuvres nog persoonlijk daar aanwezig, tijdens de welke een aanval geoefend werd. Eigenlijk ging het om ontdekte bodemschatten, die verdedigd moesten worden.

Het Slangeneiland is een strategisch belangrijke plaats en was in het verleden al in het middelpunt van een schandaal. Begin der 2000-jaren trokken Roemenië en Oekraïne naar de rechtbank omwille van de voor de kust ontdekte olie- en gasvoorraden. Daarop bouwde Oekraïne omwille van het eigen voordeel het dorp Beloye, waar zo goed als geen burgers woonden. “Op het eiland bevond zich eenheid van de grensverdediging en toestellen van de radio-, zee- en luchtbeveiliging. Vervolgens trad Roemenië tot de NAVO toe en heeft op haar grondgebied Patriotraketten en wapens die ons gebied kunnen bereiken gestationeerd,” verklaarde Sergej Gobatschov van de Zwarte Zeevloot.

Een beproefd stukje martelaarschap werd nodig geacht – door de Oekraïense regering – om westerse gemoederen op de juiste temperatuur te doen stijgen. In een exclusieve video die keer na keer op alle westerse zenders uitgezonden werd verscheen het audio-fragment waarbij de Oekraïense soldaten de Russische marine uitscholden. En waarop de conclusie getrokken werd dat de Russen de Oekraïeners daar de facto hadden laten sterven.

In werkelijkheid zou een Oekraïense soldaat een witte papieren zak omhoog gehouden hebben opdat de Russische drone hen ook zeker zou opmerken. Toen hij naar beneden geklauterd was, heeft men zich in groep overgegeven.

Wat u ook niet mocht vernemen was dat de Oekraïense regering de Krim drooggelegd had. Het kanaal dat de Krim van water voorzag werd door een dam onderbroken. Nu heeft Rusland die dam met een gecontroleerde ontploffing doen verdwijnen. Na acht jaar stroomt er weer water naar de Krim. Al die jaren heeft Rusland met schepen voor de waterbevoorrading gezorgd.

Schoorvoetend komen de poco media op hun “nieuws” terug, waarmee dit bericht gestaafd wordt, want het oorspronkelijk bericht van de Russische nieuwsdienst werd intussen gecensureerd door de westerse politici. Onze redactie vond dit filmpje (… en er komen voortdurend reacties van wakkere burgers bij…) waarbij als laatste reactie gemeld werd dat de soldaten wel degelijk gezond en wel zijn. Naar verluidt zou de communicatie verbroken zijn – bijgevolg de vergissing!…

Eigenlijk zou men intussen toch moeten weten dat als er iets onwaarschijnlijk is dat het dan waarschijnlijk ook niet waar is. Wat hebben de Russen te winnen door enkele tientallen Oekraïeners op een eiland, dat ze niet kunnen verlaten, door een raketinslag te doden?

https://www.welt.de/politik/ausland/article237164253/Das-Raetsel-um-die-gefallenen-Helden-der-Schlangeninsel.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10556129/Hero-Ukrainian-troops-believed-killed-likely-SURVIVED.html

Heeft Poetin dan toch gelijk als het hij westen “het rijk der leugens” noemt?