Geschift? Gestoord? Psychopaat?

Wie dieren mishandelt, is niet normaal.  Wie weerlozen aanvalt, verdient niet het licht van de zon of de lucht die men inademt.  Dierenbeulen, eender waar, om eender welke reden, zitten bij Golfbrekers in het verdomhoekje.  En – als we ons Marieke er zouden op loslaten – verdienen ze net dezelfde behandeling als zij hun slachtoffers hebben doen doorstaan.

Foto: Ik weet dat deze foto weerzinwekkend is maar dit is realiteit. Deze foto is daarnet genomen bij ons in paardenkliniek Equitom. Dit 3 maanden oude veulen werd door de eigenaar binnengebracht en is, wellicht vannacht, gruwelijk bewerkt door een paardenbeul. De feiten zijn gebeurd in Beverlo, nadat een paar dagen geleden reeds een paard het slachtoffer werd in Koersel. Indien het om de 'paardenbeul van Haspengouw' gaat heeft deze danig zijn gebied uitgebreid. Gelieve dit bericht massaal te delen zodat paardeneigenaars en buurtbewoners een oog in het zeil houden en iedereen op de hoogte is van de ernst van de feiten.

De foto op facebook werd begeleid door volgende tekst.

“Ik weet dat deze foto weerzinwekkend is maar dit is realiteit. Deze foto is daarnet genomen bij ons in paardenkliniek Equitom. Dit 3 maanden oude veulen werd door de eigenaar binnengebracht en is, wellicht vannacht, gruwelijk bewerkt door een paardenbeul. De feiten zijn gebeurd in Beverlo, nadat een paar dagen geleden reeds een paard het slachtoffer werd in Koersel. Indien het om de ‘paardenbeul van Haspengouw’ gaat heeft deze danig zijn gebied uitgebreid. Gelieve dit bericht massaal te delen zodat paardeneigenaars en buurtbewoners een oog in het zeil houden en iedereen op de hoogte is van de ernst van de feiten.”

6 gedachten over “Geschift? Gestoord? Psychopaat?

 1. Als ik de gruwelijke feiten bekijk zou ik bijna denken dat de islam, het geloof van de vrede er iets mee te maken heeft. Hun aanslagen zijn ook zo liefdes vol

 2. Het kán niet anders! Welke normale mens doet nu zoiets?! Wie krijgt daar een kick van?? Dieren kunnen evenzeer lijden als de mens, en dáár lijkt het mij om te doen: met voorbedachte rade pijnigen, verminken..Dan is men gestoord, een ander oordeel kan ik daar niet over vellen. En het eigenaardige is, dat niemand iets blijkt te zien, dan niemand een eigenaardige in die gemeente opmerkt! Want normaal kan men zo’n individu toch niet noemen?! Dierenmishandeling is uiterst laag: de dieren kunnen niet verwoorden hóe ze lijden, ze kunnen enkel weerloos ondergaan wat bepaalde individuën het met ze voorhebben, zoals die wielrenner die een puppy ( chiwawa) van 17 weken doormidden plat reed, toen het baasje haar hondje eventjes op de pootjes had gezet, en dan nog wel op een jaagpad waar het eigenlijk behoorlijk veilig moet zijn voor zowel dier als mens. Die wielrenner is evenmin normaal, toen hij haar toeriep: ‘ koop u een andere hond’!
  Waar zijn mensen heden ten dage toch mee bezig?? Waar zit het respect voor het leven van mens en ook dier? Afschuweljk vind ik zioiets, en dergelijke specimens die zó’n wandaden plegen moeten evenzeer gestraft worden als bij het verminken / doden van mensen, vooral als uitgemaakt wordt dat het opzettelijk gebeurt.
  Als je het veulen zo toegetakeld ziet, dan moet het toch iemand zijn die met een soort slagersmes overweg kan? Met een knipmes zal dit niet lukken! En wie weet is het geen groep jongeren die zich ‘amuseren’ omdat ze niets beters te doen hebben?? Is het jaloesie?? Zou kunnen, maar naar mijn gevoel is dit niet de reden, er zit méér achter…

  • Het is quasi onmogelijk dit en andere wreedheden te doen zonder hulp van minstens een tweede man. Tenslotte gaat een paard niet blijven stil staan om die pijn te ondergaan. Een veulen van de moeder scheiden, het martelen, dat kan niet zonder dat de merrie tegen gehouden wordt.

   • De merrie zal zich verzet hebben en zal inderdaad zijn vastgehouden door derden! Ik spreek uit ervaring, we hebben zoveel paarden gehad en die dieren vóelen het onraad dat op hen afkomt en steigeren! Ze zijn zo gevoelig!! Het veulen zal gerend hebben voor z’n leven, en ik vermoed dat nét dit verzet de kick moet gegeven hebben aan die beulen om dergelijk feit te plegen: ‘wij zijn de baas over de dieren, en wíj zullen het niet opgeven!’ Vandaar het vermoeden – en terecht – dat het om meerdere beulen gaat, Mevrouw turtel:, waar zijn uw verantwoordelijkheden?? Voor de minste prul zet u extra manschappen in, wel: voor de dieren mag dit óók!

 3. Nu blijken robben uit Turkije te zijn aangespoeld in onze contreien: zouden zij de voorbode zijn voor het aansluiten van dit grotendeels moslimland bij Eurpa?

 4. Op beelden van een bewakingscamera bij een paardenhouder in Sint-Truiden is te zien hoe een slanke jongeman in joggingbroek tot twee keer toe de stal probeert binnen te dringen. Drie dagen na de tweede opname, die dateert van 30 mei, heeft hij het paard op de weide waarschijnlijk misbruikt. Het is, na de schermutseling met een verdachte in Velm die deze week ook bekend raakte, al het tweede bijzondere spoor naar de identiteit van de Limburgse paardenbeul.

  © HLN.
  De eerste opname dateert van vrijdag 12 april om klokslag vier uur ‘s ochtends, de tweede keer was zes weken later, op maandag 29 mei om 3.45 uur ‘s nachts. Het is duidelijk dezelfde jongeman: hij draagt dezelfde joggingbroek en sportschoenen. Bij zijn tweede bezoek heeft hij zijn donkere parka en witte hoodie ingeruild voor een zwarte trui met kap van hetzelfde bekende merk.

  “Hij is hier minstens vier keer geweest”, zegt de paardenhouder, die zijn identiteit voor zijn eigen veiligheid niet in de media wil.

  http://youtu.be/lfTOca1alZM

  LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE
  Lees ook
  Geen link tussen mishandelde paarden Nederland en België
  Klopjacht op Limburgse paardenbeul
  Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt

Reacties zijn gesloten.