Geruststellende gedachte


Niet àlle moslims verheerlijken de aanslagen in Brussel… maar deze klootzakken wèl!

Nu ons land zich hult in ongeloof en rouw, zijn er blijkbaar ook mensen die zich verblijden met het nieuws van de aanslagen.

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar op internet sijpelen de eerste berichten binnen over bepaalde individuen die maar wat blij zijn met wat er zich vandaag allemaal afspeelt in onze hoofdstad.  Lees verder…

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft excuses gemaakt aan twitteraar Ivar Mol. Die kreeg vanmiddag drie agenten aan de deur na een tweet over de aanslagen in Brussel.

“Het was een vreselijk domme actie van de gemeente. Ik wist er niks van”, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Ik heb Ivar gebeld om excuses aan te bieden.”

Ivar Mol stuurde vanochtend een tweet over de aanslagen in Brussel. Een paar uur later stonden er drie agenten aan zijn deur om verhaal te halen.

Intimiderend
Burgemeester Depla legt uit wat er is gebeurd: “De tweet werd opgepikt en besproken met de afdeling openbare orde en veiligheid. Die wilden kijken of dit speelde op een school in Breda.”

Depla beseft dat het bezoek van agenten verkeerd kan overkomen. “Dit komt intimiderend over. De vrijheid van meningsuiting staat voorop. Het had op een andere manier gekund, met bijvoorbeeld een telefoontje.”

RTL Nieuws

Tranen van vreugde bij devote moslims