Geredde co-piloot geeft verslag over het neerhalen van zijn jet

Bijna simultaan zweefden de piloot en zijn co-piloot / navigator door de lucht.  Een doelwit voor de ‘gematigde’ Syrische rebellen.  Co-piloot Konstantin Murakhtin had geluk: de wind deed zijn valscherm overwaaien dichterbij het Syrische leger.  Eens op de grond, tussen koude ravijnen, wachtte hij – gekwetst – meer dan 12 uur op een Syrisch commando-eenheid.

Hij getuigt: hun jet bevond zich ‘zelfs geen seconde’ in het Turkse luchtruim. “Als navigator kende ik elke heuvel en kon de locatie herkennen, zelfs zonder de instrumenten,” verklaarde hij,  meerdere missies als ervaring.  Hij ontkent dat Turkije herhaaldelijk gewaarschuwd heeft.  “Er waren geen waarschuwingen, noch via de radio, noch visuele,” waarbij  hij toevoegde dat de Turkse jets samen met hen een parallelle koers hadden kunnen vliegen kunnen om het Russische vliegtuig van richting te doen veranderen.  Quod non.

1 gedachte op “Geredde co-piloot geeft verslag over het neerhalen van zijn jet

  1. T glijdt stilaan terug af naar het pre-Atatürk-tijdperk, dat van het kalifaat dus. Erdogan wil beslist Syrie daaraan toevoegen.

Reacties zijn gesloten.