Genoeg gezwansd: “Ik geloof rotsvast in ons geliefd Vlaams Belang”

Permalink voor ingesloten afbeeldingZwan(s)verhaal
Van Zwan tot zwans: een schoolvoorbeeld van foute berichtgeving.

Zoals ondertussen wel bekend, stelde VBJ-voorzitter Tom Van Grieken zich gisteren officieel kandidaat om het roer van Gerolf Annemans over te nemen. Naar aanleiding van dit nieuwsfeit achtten bepaalde media het nodig uit te pakken met regelrechte indianenverhalen over een ludieke VBJ-actie die meer dan twee jaar geleden plaatsvond.

Om precies te zijn
De Morgen spande natuurlijk de kroon en stelde zowaar dat Van Grieken met enkele aanhangers tijdens deze actie twaalf- tot veertienjarige “moslimkinderen met intimidatie en geweld probeerde te dwingen om varkensworst (Zwanworstjes om precies te zijn) te eten.” Aangezien precieze berichtgeving echter niet de sterkste kaant lijkt te zijn van een krant zoals ‘De Morgen’ zetten we hier graag nog even de feiten op een rijtje.

De bewuste VBJ-actie vond plaats nadat een verontwaardigde moeder (geen Vlaams Belang-lid overigens) haar ongenoegen had geuit over het feit dat haar kind werd verplicht deel te nemen aan een halal-schoolbarbecue en ze met haar bezwaren bij andere partijen geen gehoor vond. Stel u even voor dat het omgekeerde het geval zou zijn en moslimkinderen tijdens de schooluren zouden worden verplicht deel te nemen aan een barbecue met varkensvlees: het politiekcorrecte kot zou véél te klein zijn.

Om deze gang van zaken aan te klagen, organiseerden de Vlaams Belang Jongeren in juni 2012 aan de bewuste school een ludieke actie waarbij Zwan-worstjes werden aangeboden. Niet meer en niet minder. Van enige intimidatie, laat staan dwang of geweld, was uiteraard op geen enkel moment sprake. De klacht die naar aanleiding van deze actie tegen de betrokken VBJ’ers werd ingediend, werd dan ook geseponeerd.

Genoeg is genoeg
“Of hoe het Zwan-verhaal ondertussen is verworden tot een zwansverhaal”, aldus Van Grieken in een reactie. In het VRT-actualiteitsprogramma ‘Terzake’ nam hij gisteren de gelegenheid te baat om de puntjes op de ‘i’ te zetten en meteen ook juridische stappen aan te kondigen tegen diegenen die zich vanaf nu nog schuldig maken aan dergelijke leugenachtige berichtgeving. Missen is menselijk. Lachen is gezond. Maar genoeg is genoeg.

Tom Van Grieken in Terzake, vanaf 17.32″

“Sterk zijn wanneer het voor de wind gaat is eenvoudig”

Nvdr.  We doen er met alle plezier een schepje bovenop.  We krijgen meer dan we willen weten halalvlees door onze strot geschoven.  Vlees van dieren die onverdoofd geslacht worden.  We sluiten onze ogen.  We willen het niet weten, maar als drie nationalisten dit op een ludieke manier aan de kaak willen stellen, dan zijn zij de boemannen.

Dagelijks worden we geconfronteerd met de toegevingen van de goegemeente aan de eisen van de moslims.  Aanpassen.  Jawel, maar niet door hen.  Wij zijn de onnozelaars die aan de zogenaamde verzuchtingen van hun god, van hun profeet, tegemoet komen.  Wij.  Ook Gaia.  Want de islam en zijn adepten zijn heilig.  Onaantastbaar.

Pat Condell zegde het zo:

FVE

15 gedachten over “Genoeg gezwansd: “Ik geloof rotsvast in ons geliefd Vlaams Belang”

 1. Alle respect voor Tom van Grieken, ik ken hem als een eerlijke kerel, recht voor de raap en minder bekommerd om de stem van een kiezer als hij meent die in een persoonlijk gesprek te moeten tegenspreken.
  Helaas, denk ik dat hij te vroeg voor de leeuwen wordt geworpen. Hij heeft nog zoveel te leren en vooreerst ervaring op te doen als volksvertegenwoordiger. De Winter en Annemans waren ook jong, maar de wijze Karel Dillen was hun voedstervader, een dergelijk figuur staat niet naast Tom. Een Karel Dillen zou tegenover Bart De Wever zijn evenknie zijn, ik denk dat Tom daar momenteel nog te zwak voor staat. Hij heeft nog niet het talent, zoals Dillen dat had, om te counteren. en zijn tegenstrever schaak mat te zetten. Een eigenschap die, of we het nu graag hebben of niet, een De Wever wel bezit.
  Ik weet het, we moeten roeien met de riemen die we hebben, maar ik zie niet direct binnen het VB een figuur die ons uit de impasse kan tillen.

 2. Lex Moulinex is,niet neutraal, niet objectief en een regime journalist van een gesubsidieerd dagblad.

 3. Ik kan mij geen betere VB voorzitter voorstellen dan Annemans . De uitdaging is altijd enorm geweest en moeilijk , dank zij dat groen fosiel die rond een Vlaamse Partij een cordonneke legde . De uitdaging is inderdaad enorm , omdat het grootste gedeelte van onze Vlaamsche broeders en broederinnen , lomp zijn en lomp blijven . Ze zien , horen en lezen het allemaal , hoe onze gemeenschap naar de kl.. wordt geholpen door creaturen die , nie kgoet de Vlaams kunnen spreek en door een achterlijke import die tot op heden geen enkele positieve bijdrage voor onze maatschappij op hun rekening mogen schrijven , integendeel . Dat is de realiteit , Tom Van Grieken heeft al mijn sympathie maar het VB heeft nood aan een sterke voorzitter zoals Annemans . Het verlies is te danken aan de sterke opkomst van NVA wat bewijst dat Vlamingen inderdaad verandering willen . Het was echter ontwaken uit een natte droom . Tenslotte ,het NVA heeft zijn masker kwijtgespeelt , die partij zal in de toekomst uiteindelijk spectaculair vermageren zoals zijn voorzitter en dan hebben , niet alleen wij , maar het merendeel van het Vlaamse volk “VB” nodig met een ervaren en sterke voorzitter . Ik ken niemand behalve Annemans.

 4. Wie volgens mij de ideale voorzitter zou zijn dat is Filip Dewinter maar ik weet helaas dat hij veel tegenstanders heeft. Maar tot nu toe heeft hij altijd de waarheid gezegd.

 5. Wie weet… er komt misschien een triumviraat: De Heer Annemans als bezadigde voorzitter plus twee ondervoorzitters: de Heer Dewinter als de dweepstem èn de Jongeheer Van Grieken die zich dan kan opwerpen als “vurige kracht om de VBjongeren (èn de nog-niet VB jeugdigen naar onze geliefde partij te halen) “

  • We vrezen dat GA dit niet zal doen. Hij heeft bij het overnemen van de voorzittersfakkel duidelijk gemaakt dat hij dit als een overgang naar een nieuwe voorzitter zag.

   • Hoezo ‘vrezen’, waarde redactie?
    Ook ik denk dat Gerolf Annemans de fakkel volledig wilt doorgeven maar vrees is daar niet bij, hoor.

    • Omdat we weten welk vlees we met GA in de kuip hebben. We ‘vrezen’ dat TVG nog niet genoeg ervaring heeft om de leiding van het VB over te nemen, al zullen we hem wel via deze blog steunen waar we kunnen. En hopen uit de grond van ons hart dat hij in de zware opdracht zal slagen.

 6. Soms denk ik laten de VB kopstukken het hoofd hangen? Werd het een krabbenmand? Hebben ze andere prioriteiten? Ik weet het, het is parlementair verlof en ieder heeft recht op vakantie, al zijn dat dan voor ‘ieder’ geen twee volle maanden of meer. In juli was DW in Rusland, verleden week in China, deze week in Frankrijk. Mochten die reizen in het belang van het VB zijn hebben we dan geen recht op, al was het maar summier, informatie?
  Enkele VB verkozenen die hun Vlaamse of Federale zetel verloren hoor ik klagen dat ze nu werk moeten zoeken. Een hele klus omdat ze nooit op de arbeidsmarkt actief zijn geweest, maar hun bedje in het VB gespreid vonden. Ik hoor bij hen geen strijdlust maar jammeren. Zich niet afvragen waar of hoe hebben wij gefaald? Waren wij financieel te verwend om assertief te blijven?
  Vele, nu gewezen, VB stemmers die hun vertrouwde wijken verlieten door de immigratie overlast hoor ik nu zeggen : bij het VB blijft het hetzelfde afgezaagde liedje over Mohammed en de hoofddoeken. Kunnen ze dat niet eens anders gaan belichten?
  Hoe? Misschien met wat meer trots tevoorschijn komen?

  p.s. : is Freddy van Gaever ook geen kandidaat voorzitter?

 7. Blijkbaar is er toch iets verkeerd met onze opvatting over onverdoofd slachten. In The Jerusalem Post van vandaag las ik de verontwaardiging over Brigitte Bardot die in enkele vooraanstaande Franse kranten een open brief publiceerde met de oproep om het Halal- en het joodse shechita slachten te verbieden, een brief die daarom een regelrechte smet werpt op het joodse volk. Maar daar bleef het niet bij. Denemarken, Polen, Duitsland kregen ook van de veeg, omdat die landen eveneens de halal- en shechita ban invoerden. In Duitsland is het nog niet zover, maar wat niet is kan komen. Hoewel ik daar sterk aan twijfel gezien het begrip dat men daar heeft voor vrouwenbesnijdenissen.
  ‘If people like the Danes, Dominicans, or residents of Shangai, who rescued thousands of Jews, were to ban shechita, that would be an ignoble mistake, but for the Poles and Germans to try to outlaw shechita resonates especially bitterly in light of their genocidal histories.’
  Wat het één met het ander te maken heeft is mij een raadsel.
  Voor het overige een interessant blad The Jerusalem Post.

  • Inderdaad, maar ook moet je af en toe eens de Engelstalige Pravda lezen. Kwestie van bepaalde zaken vanuit een ander oogpunt te kunnen bekijken.

 8. Joris van Severen schreef en zei Wij (Zuid- en Noord Nederlanders) zijn de oudste rijkenbouwers in het Avondland (afgezien van de Romeinen dan). Die zin is mij altijd bijgebleven, zonder dat ik daar bewijs voor vond. In een antiquariaat stootte ik onlangs op het boek ‘Deutsch-Niederländische Symphonie’ en daar staat het blank en bloot “De oudste name es Lothrike, die men vint van enighen rike’ (Lothrike niet verwarren met Lotharingen). De naam geldt als de oudste betekenis voor het Brabantse land en ontstond in de jaren 700. Op de Rijksdag in Schwäbisch-Hall wordt in 1189 heel duidelijk welke landen de hertog van Lothrike binnen zijn grenzen heeft, Brabant, Henegouwen en Loon, de graafschappen Gelderland en Kleef, het land van Aalst, Zuid-Holland en Dordrecht, kortom een gebied dat tot aan de zee liep. Een aanzet die gevolg geeft aan de aard van een volk en zijn bodem waaruit de eigennaam Lothrike geboren werd en die in zijn vernieuwde vorm de naam Nederlanden kreeg. De naam Niederland staat reeds in de aanhef van het Niebelungenlied en zo zal het nog een geruime tijd blijven: de naam van een geografisch samen horend gebied. Tot macht wellust en adellijke huwelijken dit rijke land dwongen om vaarwel tot de geschiedenis te zeggen.
  En dan las ik :
  O, Land von Ruhm und Trauer,
  Von Liebes- und Leidensnot,
  Wirst wieder frei und gross!

Reacties zijn gesloten.