Gender-jojo

Gender-jojo

Mannetje-vrouwtje-mannetje-…

Vrouwtje-mannetje-vrouwtje…

Ctrl + voor vergroting

In Noorwegen zullen kinderen vanaf de leeftijd dat ze in het eerste leerjaar belanden vrij kunnen kiezen of ze als jongen, resp. meisje door het leven willen gaan.  Bent Høie, de Noorse minister van lichamelijke gezondheid is enthousiast: “een historische stap” naar het zelfbeschikkingsrecht der onderdrukte geslachtstwijfelaars, maar de transgender-lobbyisten zijn nog niet tevreden, want ze vrezen dat de leeftijd van 7 jaar véél te laat is voor het geslachtsgeplaagde kind.  Men moet streven naar een “gouden standaard”, zoals bv. in Malta waar er geen leeftijdsbegrenzing bestaat.

"DRAR

Hier de gezondheidsminister (l) met echtgenoot

De “conservatieve” regering heeft op 25 juni een wetsontwerp aangekondigd.  Vanaf zeven jaar zouden kindjes vrijelijk zelf over hun eigen geslacht mogen beslissen.  Zonder medisch of psychologisch goedkeuren.  U leest het goed, we hebben het over een “conservatieve regering”.  Zoals in “behoudend”.

Er zit slechts één haakje aan vast: de ouders moeten tot de leeftijd van 16 akkoord gaan.  Vanaf dan zullen tieners ook hun zonder toestemming kunnen kiezen.  Op chirurgische ingrepen om het doel te bereiken moeten ze dan echter nog twee jaar wachten.

Als we de berichten moeten geloven die de laatste tijd actueel zijn dan loopt de helft van de bevolking rond in een verkeerd lichaam.  Wij vinden dat ook maar om andere redenen: sinds een hernia een streep door onze onoverwinnelijke lichaamsbeleving getrokken heeft.

Mocht het kind van gedacht veranderen – wie weet ten slotte in het eerste leerjaar of men eventueel later liever een penis dan wel borsten wil hebben – kan een terugkeer naar het oorspronkelijke geslacht geen probleem vormen.  Alsof men even gemakkelijk van geslacht kan wisselen als van sportclub.
Naar verluidt zou een expertencomité het wetsontwerp onder de loep nemen.  Hun aanbevelingen worden dan naar het parlement gebracht voor discussie en stemming.
Zo zie je maar dat je conservatieve partijen niet over één kam kan scheren.  Waar staat Homans nu met haar transgender toiletten? Werk aan de winkel, Liesbeth!

Reuters

FT

3 gedachten over “Gender-jojo

  1. Er zijn vrouwen met een mannelijke fysiek, die om opportunistische redenen weigeren om de overstap te maken, bv de Willams-sisters. Ik zie ze nog geen match winnen bij de mannen, waar ze thuishoren.

  2. Ik moet toegeven ,als geslachtsgeplaagde voel me al langer hoe meer aangetrokken tot vrouwen ,zeker hier in Thailand . Ik heb maar angst voor een ziekte zoals dementie , waarbij het niet wordt uitgesloten dat soms kan vergeten dat ik reeds gehuwd ben .

  3. Het moet toch verschrikkelijk zijn als een vrouw die zich volledig man voelt zelfs een baard heeft door bepaalde omstandigheden toch zwanger geraakt .Hoe verward zou die niet zijn als die in een moederhuis beland ! Heeft dat koppeltje , op de foto ” the bald and the beautiful ” daar al eens aan gedacht

Reacties zijn gesloten.