“Gematigd…”

Nog een woord dat binnenkort van de toegelaten lijst woorden zal geschrapt worden.  Sinds de beschrijving ‘gematigde rebellen’ in feite op Al Qaeda, Al Nusra en andere terroristische organisaties slaat, heeft het woord ‘gematigd’ een diepere betekenis gekregen.

Islam heeft niets te doen met islamWat dachten jullie van een ‘gematigde’ imam uit de onvolprezen multicul buurten in de verrijkte Antwerpse districten, die zelf naar Syrië trekt?  Niet om hen te bekeren tot het gematigdheidsdom, maar om daar een handje toe te steken bij het koppensnellen.  Een ware missionaris van de religie van de vrede.

De drie moskeebesturen staan perplex. Hun moskeeën stonden bekend als ‘gematigd’ en werden daarom minder in het oog gehouden.

“We hebben hem dan gekozen omdat hij zo’n mooie stem had en ook in het Nederlands uit de Koran voorlas.”

Imam gaat zelf in Syrië strijden
Een jonge Marokkaanse imam die in drie moskeeën preken gaf en uit de koran reciteerde, is zelf naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij radicale islamstrijders. Zijn vertrek zorgt voor een schokgolf onder Antwerpse moslims. “Wie gelooft nu nog dat moskeeën niets met radicalisme te maken hebben?”, klinkt het.  Lees verder…

5 gedachten over ““Gematigd…”

  1. Hij kan misschien op een gematigde manier hoofden afsnijden , mensen folteren of matig zijn met zijn prijzen op de sex-slavinnenmarkt

  2. Commentaar van het mosselketenbestuur: “wij hebben hem aanvaard omdat hij zo’n mooie stem had” (èn zulk vlijmscherp mes).

  3. Objectiviteit is hier geboden. Hoe kan imam Taouil Nordine nu van iets gehoord hebben als hij na 24 uur een verdacht uitziend koppel dat op tram 15 wacht, uit de metro moet jagen? Nordine heeft trouwens zijn muts over de haag gegooid en de moslimexecutieve verlaten, niet uit een verschil in visie rond religie maar wegens Vlaamse gevoelens. Er werden daar imams aangesteld die geen Nederlands spraken en dit terwijl het Nederlands van Nordine voortreffelijk is. Bovendien zijn er continu discussies over reglementen, is er vriendjespolitiek, onderlinge ruzie en de vergaderingen duren soms acht uren omdat alles moet worden vertaald. Nogal wiedes dat hij zegt:’ in zo’ n sfeer wil ik niet werken.’ En dan nog acht uren aan een stuk.
    Hij zet nu alleen zijn muts nog op om buiten te komen en de metro op orde te houden.

Reacties zijn gesloten.