Gelijkheid man-vrouw volgens de islam

Gelijkheid man – vrouw volgens de islam
Ze gaan erop vooruit, de moslims.  Want eindelijk hebben ze de gelijkheid van man en vrouw in de praktijk toegepast.  Proficiat en doe zo voort!

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen moeten zich van de Pakistaanse Taliban zedig kleden, zeker tijdens de ramadan. In Zuid-Waziristan, een gebied waar de groepering min of meer de dienst uitmaakt, is het mannen verboden om doorschijnende kleding te dragen.

© afp. Een model in kleding van de Pakistaanse designer Shabs tijdens de Fashion Week in de stad Karachi.

Fashion week Karachi: niet bepaald geschikt voor het voeren van de djihad

Winkeliers zijn gewaarschuwd dat ze een boete van 380 euro krijgen als ze hele dunne kleren verkopen die het menselijk lichaam niet ‘op een fatsoenlijke manier’ bedekken. Dat meldt de Soedische krant al-Riyadh, schrijft Al-Arabiyah.

Kleermakers zouden ook zijn bedreigd met ontvoering en slaag als ze erop worden betrapt ‘onislamitische kleding’ te maken. Vrouwen werden niet apart gewaarschuwd. Zij gedragen zich voorbeeldig en hebben geen aanmoediging meer nodig.  In deze regio dragen ze bijna allemaal de boerka.

Het is niet de eerste keer dat de Pakistaanse Taliban in deze regio zich druk maakt over kleding. In 2011 vielen ze winkels in het stadje Wana binnen, en namen alle kleren mee waarvan de stof te dun was om nog respectabel te zijn. Duizenden meters stof werden toen op een hoop gegooid en verbrand.

Zo vrolijk wordt men van de traditionele Talibankleding

Bron: betrouwbare berichtgeving uit de Prachtlanden, bv. http://english.alarabiya.net

6 gedachten over “Gelijkheid man-vrouw volgens de islam

 1. Hebben jullie nog ouwe vodden op zolder liggen, beste Angeltjesfans, (?)… Niet weggooien hoor, Jullie kunnen die gebruiken om mee karnaval te vieren, verkleed als taliban.
  De dames nemen wel een grote vuilzak om zich volledig te bedekken… er wél acht op slaand om een smalle spleet voor de ogen erin te maken (anders ziet men de volgende dag bont & blauw van overal tegen te stoten met het hoofd. 🙂

 2. OEIEJOEI… wat is Fikken toch een warhoofd: “Angeltjesfans” in plaats van Golfbrekersfans… even “out of control” èn de onvergeefbare FOUT gemaakt om NIET éérst opnieuw na te lezen alvoor af te drukken…:-(

 3. Dié vergissing komt doordat “dien oekden” wéér met twee dingen tegelijk bezig was: 1) reageren op de PC, 2) terwijl de TV ook aan stond.
  Doch ditmaal keek mijn “grote bazin” naar Masterchefs: the professionals op de OOOO… en moesten 3 koks strijden om hun plaatsje om vérder door te gaan. WELNU, indien het van mij zou afhangen, was géén ènkele geslaagd (en zelfs “de meesterchef”, Michel Roux, als jurylid…evenmin)….
  Er moesten sint Jacobsmootjes geserveerd worden, gebakken in boter, en met een peterselietakje als versiering… allemaal geen probleem, TENWARE…dat éérst nog die schelpen moesten geopend èn gekuist worden.
  Na het openen, werd de inhoud NIET GEWASSEN alvoor de ingewanden ervan af te nemen (!)… en, met het verwijderen van de ingewanden werd ook het “nacre rouge” verwijderd (die rood-oranje, banaanvormig deel dat eigenlijk de kaviaar-van-de-sint Jacobsschelp is)….verdorie: het BESTE werd WEGGEGOOID (!) door die 3 chefs, en “dè chef” met internationale faam zag dat het goed was, een zweeg. 🙁

  • Wij zwijgen ook, vol van eerbiedig respect. Als ons Marieke morgen verschijnt, zullen we het haar eens vragen of je het goed voorhebt.

 4. Dat vrolijke kiekje van die traditioneel geklede Talibannertjes , zou wel eens een toekomstig beeld kunnen worden , hoe de Belgische militaire er binnen afzienbare tijd zullen uitzien Tenminste als Anciaux blijft bleten omdat hij vindt dat wij altijd maar zeveren en die arme minderheid steeds maar blijvem kwetsen

Reacties zijn gesloten.