Geld en sieraden afgeven aan de grens

Dat onze importsecretaris daar nog niet op gekomen is… De Denen willen betaald worden voor asielverlening. 
‘Vluchtelingen’ moeten binnenkort aan de grens sieraden en geld afgeven.

Om de huisvesting en verzorging van ‘vluchtelingen’ te financieren wil Denemarken in de toekomst geld en andere waardezaken, zoals bv. horloges, sieraden en alles wat meer waard is dan 400 euro, in beslag nemen.  Uitzonderingen: GSMs en trouwringen, iets wat tot een ‘bescheiden leven’ behoort.

Dit plan maakt deel uit van een 34 puntenplan, die de rechts-liberale regering in november als een nieuw, strenger asielpakket voorgesteld heeft en kreeg daarbij de steun van een grote meerderheid in het Deense parlement.   Over het pakket wordt op 13 januari gedebatteerd en op 26 januari gestemd.

Mensen die vluchten zijn doorgaans niet onbemiddeld, kunnen zich hun ‘vlucht’ veroorloven.  De armen blijven achter.  Het wordt niet als fair beoordeeld dat de belastingbetaler voor asielzoekers moeten opdraaien die een vermogen meegebracht hebben.   Het gaat niet om zaken die een persoonlijke waarde bezitten, maar wel over bv. een man met een koffer vol diamanten, die in Denemarken asiel aanvroeg.

De sossen zijn tegen.  Hun partijvoorzitter Jacob Mark heeft het over ‘slechte tijden als men begint in de zakken van de mensen te tasten’.    ‘Tijdverspilling voor de politie,’ meent hij verder, ‘als vluchtelingen geld hebben komt het de Deense economie ten goede want dat geven ze vanzelfsprekend in de Deense maatschappij uit.’…              Comical Jacob!

Elke dag komen er 200 ‘vluchtelingen’ in Denemarken aan.  Voor heel het jaar 2015 rekent het land op ca. 25.000 asielzoekers.  Da’s slechts 1/10 van het aantal dat buurland Zweden tussen zijn kiezen krijgt.  Zweden heeft intussen weer grenscontroles ingevoerd en opgeroepen liever in de buurlanden, Duitsland of Denemarken, te blijven.  De Deense premier Rasmussen vreest nu dat zijn land het ‘eindstation voor vluchtelingen’ zal betekenen.  Het Deense parlement besloot daarom de grens met Duitsland beter te controleren.  Ook moeten autobus- en treinuitbaters de paspoorten van de ‘reizigers’ moeten kunnen controleren.  Rasmussen wil dat ‘hij beoordeeld wordt op zijn vermogen de asielaantallen duidelijk naar beneden te brengen’.

Heeft de importsecretaris de omgekeerde doelstelling?  Mogen we hem zijn boek, België, Land zonder grens,  uit 2012 in herinnering brengen?

Politiken   –   DW

2 gedachten over “Geld en sieraden afgeven aan de grens

  1. Rasmussen wil dat ‘hij beoordeeld wordt op zijn vermogen de asielaantallen duidelijk naar beneden te brengen’.
    Dat was ook de doelstelling van Cameron, de specialist in gebakken lucht.

  2. “””De sossen zijn tegen. Hun partijvoorzitter Jacob Mark heeft het over ‘slechte tijden als men begint in de zakken van de mensen te tasten “””’. Dat doen de sossen hier al jaren , in onze zakken zitten !

Reacties zijn gesloten.