Geen sporthoofddoek bij Franse Decathlon

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is D0KwXipX0AE9O6H.jpg

Eigenlijk is dit niet het vermelden waard. Het staat elke moslima vrij eender welk sjaaltje, muts, pet, hoed… op haar hoofd aan te brengen als ze aan sport doet. Immers… het is o zo belangrijk dat heel de wereld verneemt dat de sportieve jonge of niet zo jonge dame een trouwe volgelinge van Allah en zijn woordvoerder is.

En toch is dit wel het vermelden waard. Omdat Decathlon een bewuste beslissing genomen heeft: er komt geen jogginghoofddoek in de Franse Decathlon-rekken. In Marokko is het luchtige hebbeding wel te koop. Opvallend: Decathlon woordvoerder Xavier Rivoire én verantwoordelijke van de joggingafdeling, Angélique Thibault, waren slechts enkele dagen geleden dé grote voorstanders van de sporthoofddoek met de bombastische mededeling dat ze de wens hadden “dat elke vrouw in elke wijk, in elke stad, in elk land, eender hoe sportief ze is, eender hoe haar lichaamsvorm of haar inkomen is” moet kunnen lopen zoals zij dat wil.

Een woordvoerster van Macrons regeringspartij – vooruit gedreven door Marine Le Pen – riep Decathlon tot de orde… het bedrijf zou afstand doen van de waarden van la République: “Wie vrouwen in de publieke ruimte slechts dan tolereert als ze zich verstoppen, die waardeert de vrijheid niet.”

Enkele politici zouden intussen oproepen tot een boycot van Decathlon.

Voor de ongeruste moslima’s die dit bericht lezen: verschillende merken bieden dit onmisbare sportaccessoire aan, o.a. Nike. Gewoon even googelen en op het internet bestellen. (…)

Immigration: les demandes d’asile en augmentation en 2018