Geen rode loper voor ‘illegalen’* in Bulgarije

Afbeeldingsresultaat voor bulgarien gesunde spaziergänge jagd illegalenEen overzicht aan de hand van filmmateriaal.    Voor meer info lees de begeleidende tekst en verwijzingen onderaan de video’s.

Gewone Bulgaren – nationalisten –  ondernemen ‘gezonde wandelingen’, een allegorie van illegalenjacht.  Dinko geniet intussen wereldvermaardheid, maar hij is één van de velen, die naast hun job ook vrijwilligersdienst voor de Bulgaarse bevolking uitoefenen.  Lees meer: Freizeit-Grenzschützer machen Jagd auf Flüchtlinge

*neem nota van woordkeuze – geen poco ‘vluchtelingen’

‘Burgerzin’

 

4 gedachten over “Geen rode loper voor ‘illegalen’* in Bulgarije

  • Kunnen we niets aan doen, Roger. Beter dat dan helemaal geen nieuws uit die streken.

   • Volkomen gelijk, geachte Redactie, men hoeft geen Shakespeare-englishbolleboos
    te zijn om de ondertekst te begrijpen… de trent is duidelijk genoeg

 1. En in Hongarije gaat men georchestreerd even aan de bomen schudden. Waar hebben we dat nog gezien?
  Twee journalisten van de nieuws web All 444.hu, werden uit het parlement gezet. Ze lapten de parlementaire regels aan hun laars en filmden in een zone waar dit niet zonder toelating toegestaan is. Tevens verhinderde ze, met lichaamsgeweld, de secretaris Janos Halasz om naar de kamer van het parlement te gaan.
  Laat ons zeggen dat dit naar provocatie ruikt om verdere acties uit te lokken.

  De US is zeer bezorgd en publiceerde reeds op haar website: we are following closely the reported ban of an independent website. Vanzelfsprekend gaat die bezorgdheid verder in de ganse tekst.

  Toeval dat bij de herdenking van de sovjet invasie in 1956, de socialisten en sociaal democraten in Boedapest wat kwamen betogen?

Reacties zijn gesloten.