Geen contanten in de bank

Banken schaffen contant geld af

De Swedbank zorgde verleden week voor opschudding toen ze bekend maakte dat ze in de toekomst in één van haar grootste filialen in Stockholm geen contant geld meer te zullen aannemen of verstrekken.

Intussen worden er al in een kwart der bankfilialen geen contant geld meer voorzien, zelfs niet in de automaten. Men wil de Zweden ertoe bewegen uitsluitend met een kredietkaart te betalen.

Dat zou de diefstallen moeten verhinderen, menen de banken. En het zou hen transactiekosten opbrengen, menen de critici.

De wakkere burger realiseert zich meteen dat in de toekomst elke aankoop aan een bepaalde persoon kan gelinkt worden. Pistoleetjes kopen bij de bakker, een pot verf in de doe-het-zelver, een treinkaartje in het station: overal zal de gebruiker een elektronisch spoor nalaten. Big Brother is watching you!

Floriaan Terbeke

Bron: Preussische Allgemeine

1 gedachte op “Geen contanten in de bank

  1. Floriaan Terbeke heeft het doorzien. Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed? (Toon Hermans) Vader zal moeten oppassen als hij op stap gaat ! Maar er zal wel altijd een landje zijn waar je met je centen terecht kan. De zwitsers maken zich al op.

Reacties zijn gesloten.