Gedachten in gedichten

dichterRay in gedachten,

gedachten in gedichten.

 

“Je bent voorbij
maar duurt met zoveel sporen
in onze harten en herinnering
nu wij je plots
maar niet geheel verloren
want alles wat een elk
van jou ontving
aan zorg en vriendschap en vertedering
blijft ons onverliesbaar toebehoren.”
                    Anton van Wilderode

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Gedachten in gedichten

  • Inderdaad, beste Marnix, Hij was een “speciale”… helaas is Hij véél te vroeg overleden.
   In onze ontsteltenis vanwege Zijn schielijk overleden, mogen wij toch enige opluchting vinden in het feit dat Hij zo vlug uit ons midden gerukt werd ZONDER aftakeling, maandenlàng te moeten lijden in een ziekenbed.
   Nogmaals oprechte deelneming in het verlies van Uw Echtgenoot, Dame Gerda.

 1. Ik heb nooit de eer gehad , Ray persoonlijk te ontmoeten Ik leerde hem kennen , indertijd op het blog van Janice waar hij met zijn geschriften uitblonk . Zijn gevoel van rechtvaardigheid en zijn grote persoonlijkheid zal mij altijd een voorbeeld zijn . Ik kreeg voor mijn reacties op zijn Angeltjes , dikwijls naar mijn voeten , maar ik aanvaardde dat , want het kwam van de “meester”

 2. Als de redactie het toestaat, dit is wat ik bij het overlijden van Ray toen heb gepost.
  Onmacht en verslagenheid voel ik. Ik heb Ray leren kennen op de toenmalige blog van “Streep” zoals Ray hem later noemde. Meteen was duidelijk dat hier een man aan het werk was met een scherp intellect, doorzicht en zelfrelativering. Maar steeds met de nodige gedrevenheid zoals het een idealist past. De opstart van Angeltjes was voor Ray een erezaak waarin hij zijn rebelse karakter vorm kon geven. In deze beginperiode heb ik, op herhaaldelijk aandringen van Ray, enkele bijdragen geschreven, oa over Pim Fortuyn.
  74 is veel te vroeg, Ray, vooral met een jonge geest als de jouwe en de vele plannen die je nog had. Het slaat een mens groggy.
  Als eerbetoon en herinnering hieronder een stukje uit een email van 2008 die ik altijd heb bijgehouden en die Ray zo typeerde, erudiet, zacht en hard tegelijkertijd:

  “Dank je zeer, Paul !
  Satie is een van mijn lievelingscomponisten. Heb ik hem nooit op de blog geplaatst ?
  Ik heb me even veroorloofd op Youtube een commentaartje te zetten, omdat sommige mensen zich afvragen waar het filmpje over gaat. M.i. zag ik hier een vrij duidelijke impressie van “les amoureux de Peynet”. De jongen met het ronde hoedje, wat jij ?
  Dat zijn aangename momenten tussendoor, weet je. Een vriend die strelende woorden schrijft, muziek en dan wordt het morgen weer de horreur van de politiek.
  Wat ben ik het met je eens, Paul, dat de kwaliteit van de mensen die een mandaat bekleden, geen enkele stijl bezitten, nauwelijks kennis noch kunde.”

  Dergelijke woorden ontroeren me. Iemand noemde je een gelovige atheist. Een perfecte omschrijving van de heer Raymond De Bouvre.
  Vaarwel beste man en een welgemeend medeleven aan de familie.

  Mag ik ook een proficiat richten aan Golfbrekers. Ray zou bijzonder trots zijn als volwaardige opvolger voor zijn geesteskind Angeltjes.

  • Dank voor je reactie, die uiteraard meer dan welkom is. Er blijft ons meer van Ray’s geest en gedachtegoed dan hij zelf voor mogelijk zou gehouden hebben. Gisteren nog – de laptop op mijn schoot – televisiekijkend zonder iets echt te volgen, botste ik op een tot dan onbekende afscheidstekst als eerbetoon aan Ray. En het gebeurt meer. Zomaar, lukraak, iets opzoekend bij een nieuw artikel, opeens duikt hij op, alsof hij over mijn schouder meekijkt en er even een kanttekening bij maakt. En dat maakt me tegelijkertijd triest en blij.
   Dank ook voor het compliment, al is deze blog slechts een druppel op de hete plaat van de poco desinformatie.

 3. Ik sluit me hier graag bij ieder van jullie aan, Ray was bijzonder in de meest positieve zin van het woord echt bijzonder dus, ook ik ben Ray beginnen volgen op de blog bij Streep & Janice, daarna op zijn blog Angeltjes elke dag volgde ik Angeltjes & Ray. Vaak denk ik nog aan hem, zijn sterke stijl van schrijven en directe informatie is weinig Journalisten gegeven. Het was een verademing om Ray en zijn Angeltjes te volgen elke dag elk uur ging het door in tegenstelling tot onze Vlaamse Pers/Media waar de geestkracht al lang uit de pen was/is verbannen in de naam van hun multiculturele droom.

Reacties zijn gesloten.