Gedaan met de veiligheidsobsessie

Johan SanctorumJohan Sanctorum
Een snelkookpan met spijkers
Twee ogenschijnlijk los van elkaar staande gebeurtenissen van de voorbije week trokken mijn aandacht. Enerzijds de aanslag op de marathon van Boston, waarbij twee obscure Tsjetsjenen drie doden, een hoop afgerukte ledematen en andere rommel veroorzaakten, met behulp van een ordinaire snelkookpan en nog wat keukengerei. Wetenschap en technologie voor iedereen, zowaar: iedereen kan zo’n splinterbom maken, volgens aanwijzingen die vlot op het internet te vinden zijn. Vergeet Al Quaeda en aanverwanten: niet meer dan twee mafkezen en een snelkookpan zijn nodig om een stad op haar kop te zetten.

Het andere feit voltrok zich dichter bij huis: een handvol misnoegde Antwerpenaren trokken naar de rechter om de Sinksenfoor te laten verbieden die al sinds mensenheugenis op de gedempte Zuiderdokken staat.

Lees verder

3 gedachten over “Gedaan met de veiligheidsobsessie

  1. Ik vraag me af of die misnoegde Antwerpenaren wel van het originele type zijn. Zou het niet kunnen dat het Antwerpallochtonaren zijn ? Ik kan mij best voorstellen als zij zich voorbereiden op het avondgebed ter ere van Allah de stem van de voorbidder wordt overroepen door ” volgen volgen maar, komt dat zien , komt dat zien , altijd prijs altijd gewonnen met daartussen muziek of heftig bellen als iemand iets gewonnen heeft . Ik denk dat die rechter een begripvol man is !

  2. Nee hoor, beste Rene, de “hoofdklager” is een bleekscheet met een aanzet van een bierbuikje en alle allures heeft van een “dikkenek”.
    Maar… het spel zit reeds op de wagen: ook de kaaibewoners beginnen te klagen over de geplande komst van de foor voor hun deur.
    “Voorbeelden trekken” is een oud-Vlaams gezegde: ook in Gent zijn er personen die beginnen te klagen over overlast bij de ” Ghentse Fiesten”… (en dié duren nochtans niet zo lang als de Antwerpse foor.

  3. Wat (t)rechters in dit apenland allemaal voor uitspaken doen zal mij altijd een raadsel blijven. Ik werkte ooit op een bedrijf dat zich na de oorlog van 40/45 vestigde te Kapellen, in 2006 werd het bedrijf gesloten na veel protest en een rechtzaak. Dit door omwonenden die jaren na de vestiging van het bedrijf daar een huis hadden gebouwd en waren komen wonen. Bij mij in de straat staat het weekend van Sinksen ook de kermis. Nieuwkomers hebben hier ook met een petitie rond geweest om de kermis te weren, ik heb niet getekend. Dit jaar verwelkomen wij de foorkramers weer. Maar hoe lang nog? Zeker na de recente uitspraak in Antwerpen.

Reacties zijn gesloten.