Galgenhumor

Hasbro lanceerde een nieuwe versie van het bekende strategische bordspel Risk dat vanaf de herfst te koop wordt aangeboden. In Risk Syria zijn tot 32 spelers (Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije, VSA, Duitsland, Iran, V.K. Frankrijk, Israël, China, Indië…) betrokken bij een plaatsvervangende oorlog op de slagvelden van Syrië d.m.v. een oneindige reeks teerlingworpen om over het lot van Idlib en de terroristen te beslissen.

Speciale invalshoek van Risk Syria (€55.99, US$ 64.99) is dat noch Assads regering in Damascus, noch de zgn. “rebellen” aan het spel deelnemen als betrokken partijen. Zij zijn slechts pionnen, die zonder verpinken of mededogen tegen elkaar ingezet worden – met het doel elkaar af te maken – door de echte machten op de achtergrond.

Risk spelers zullen snel met het opzet van het spel vertrouwd geraken. Vele regels zijn gelijkaardig zoals de originele, o.a. het aanval-verdedigingsmechanisme. Nieuw is echter dat voor elke gesneuvelde soldaat, ook vijf burgers uit het spel moeten verdwijnen.

Opdrachtkaart met twee mogelijkheden

Het spel eindigt als er geen Syriërs meer over blijven. Na zo’n 37 uur speeltijd – typisch voor Risk – heeft degene die de meeste voordelen door de oorlog bereikt heeft, het spel gewonnen. Kaarten met opdrachten worden bij het begin van het spel getrokken en bepalen de doelstellingen. Zij kunnen o.a. je reputatie in je thuisland opvijzelen, toegang tot energiebronnen verlenen, je invloed uitbreiden of je wapenindustrie versterken.

Indien Risk Syria goed onthaald wordt overweegt Hasbro andere spellen te ontwikkelen, die op hun beurt verwijzen naar bepaalde wereldproblemen. Zo wordt over de Griekse versie van Monopoly – Akropoly – nagedacht waarbij alle spelers het spel beginnen met een onpeilbaar diepe financiële put of de Trump Jenga, waarbij de speler die de hoogste toren kan bouwen het recht krijgt vrouwelijke spelers te bepotelen.

Risk Syria kan u bestellen bij The Postillon

1 gedachte op “Galgenhumor

  1. Trump Israël.
    Bjorn Soenens de verslaggever van de staatszender is enorm verontwaardigd dat twee democratische verkozen parlementairs USA het boeltje in Israël niet op stelten mogen zetten , Trump riep op deze hoofdoek dragende oproerkraaiers niet binnen te laten in Israël, de premier van Israël beantwoordde dit met de Israëlische wetgeving , wie oproept tot een Israëlische boycot komt het land niet in. Terecht , Trump verwees al eender deze oproerkraaiers naar land van herkomst.
    Nu, de verontwaardigde Bjorn Soenens die dit, een nog nooit ongeziene schending van de democratie vindt, verkozen volksvertegenwoordigers die de toegang ontzegd worden ,… in ons eigen land is dit nochtans schering en inslag, toch.

Reacties zijn gesloten.