4 gedachten over “Franse patriotten gaan in ‘t verzet

 1. Peter Henry Boulard, spruit van een Syrische-Christelijke familie en theologie professor in Caïro gaf een interview in Frankrijk:
  “Ik klaag de Islam aan. Voor twintig jaar schreef ik al: islamisme is de islam zonder masker, met al zijn logica en zijn wreedheid. Hij plant een maatschappij die een wereldwijd kalifaat beoogt, gestoeld op de sharia die beschouwd wordt als van Allah komende en het enige legitieme recht is. Dit plan strekt zich uit over de ganse wereld en is door en door totalitair.
  Ik klaag al diegenen die beweren dat al de misdrijven begaan door moslims niets met de islam te maken hebben aan, als bewuste leugenaars

  Ik klaag de de Azhar universiteit in Caïro aan omdat ze al haar studenten de geest van fanatisme, onverdraagzaamheid en haat leert. Deze universiteit is een broednest van terrorisme.

  Ik klaag de Nostra Aetate aan, de verklaring die door het Tweede Vaticaans concilie geformuleerd werd en een interreligieuze dialoog lanceerde om open en hartelijk tegenover moslims te staan. Hun dialoog met een sjeik van de Azhar universiteit eindigde ermee dat hij verklaarde: alle christenen varen naar de hel.
  Er beweegt zich helemaal niets, zoals er de laatste elfhonderd jaren niets bewoog.

  Ik klaag de katholieke kerk aan een dialoog te voeren die op toegeeflijkheid, bedrog en aanbod steunt. Na 50 jaar initiatieven, bij dewelke slechts één zijde compromissen maakte heeft de monoloog van de kerk geen vruchten gebracht.
  Als we ons schikken naar de politieke correctheid en laten gelden dat de dialoog de moslims niet mag beledigen omdat we tenslotte allen tezamen moeten leven, gaan we voorbij aan alle doornige en beslissende vragen.
  Ik heb om een dialoog met de paus verzocht. Een antwoord kreeg ik niet.

 2. Anderzijds leest men dan (op de site HLN, vandaag) dat de parlementaire onschendbaarheid van Marine Lepen ingetrokken is zodat zij kàn gerechtelijk vervolgd worde,… Het “waarom” staat ook vermeld… “Le monde à l’envers” zeggen de françoistjes dan.
  “Mo vint togh” in ‘t Westvlaams.
  ———————————————————————————
  Nog zo’n “raar geval” in dit onland: een Russische familie werd op straat gezet, en moet pelgie verlaten…zij wonen hier reeds ZEVEN jaar, en het énige dat hen verweten kan worden, is…dat het géén karpetknielertjes zijn.
  En dan te bedenken hievéél ongedierte hier wél mag blijven.

 3. Zoals ik in mijn reactie op uw stuk “Berlijn een verloren stad” (07/11/17) reeds aanhaalde: Wij wisten niet wat we zagen in Parijs-Noord. dit verwondert mij helemaal niet.

Reacties zijn gesloten.