Fout beleid Vlaamse Regering in Vlaamse Rand

Permalink voor ingesloten afbeeldingFout beleid Vlaamse Regering in Vlaamse Rand
Geïnternationaliseerd, verfranst, ontvlaamst

De situatie in Vlaams-Brabant en zeker in de Vlaamse Rand is veel slechter dan in Vlaanderen wordt vermoed. Volgens senator Bart Laeremans (Vlaams Belang) heeft het beleid van N-VA-ministers de situatie nog verslechterd.

Vlaams-Brabant internationaliseert, daar is elke waarnemer het over eens, maar die internationalisering gaat gepaard met een verfransing en een ont-nederlandsing. Dat beweert althans Vlaams Belang-senator Bart Laeremans in een nieuw boek ‘Na ons de zondvloed?’ Over de nabije toekomst van Brussel, Vlaams-Brabant en Vlaanderen.

Laeremans maakt een analyse van de verkiezingsresultaten van de laatste jaren in zowel Vlaams-Brabant als Brussel. De ontfransing die sommigen in die resultaten zien (o.a. Guido Fonteyn) ziet Laeremans niet. In Brussel kalft het aantal Vlamingen in snel tempo af. Van 70 000 stemmen in 1995 naar minder dan 48 000 in 2010. Voor zijn boek heeft hij ook de kiezerslijsten van 2014 onderzocht – daarop staat de taal van de identiteitskaart aangegeven. Er blijven voor de verkiezingen van 25 mei 2014 nog amper 45 369 als Nederlandstalig geregistreerde kiezers over. Opnieuw een daling sinds 2010. In dezelfde periode steeg het aantal Franstalige kiezers in Brussel met 40 000.

Lees verder…

3 gedachten over “Fout beleid Vlaamse Regering in Vlaamse Rand

  1. Het zal de mensen in de Rand en ver daarbuiten (Leuven bv) worst wezen: hun huizen zijn in 20 jaar tijd 2 tot 10x meer waard geworden.

    • Beste Raymond,
      Ik ben geen econoom of accounthand , en ben al blij dat ik mijn eigen bankrekening kan beheren. Maar iets wat in 20 jaar 10 x meer waard is bestaat volgens mij niet. Bij mijn weten zijn er nog altijd geen wondermiddelen om op deze termijn zo veel geld te verdienen. Zij die zich ooit lieten vangen door gasten als Jean Pierre Van Rossem met zijn systeem, Lernhout en… zullen dit kunnen beamen. Wie mij wijsmaakt dat hij mijn centen op deze termijn 10, 20, 30% zal laten opbrengen, gaat door het gat van de timmerman.

  2. Toch wel: een kwarteeuw geleden kostte een werkmanshuisje in Leuven €12-25000, nu €120-250000. Mede dank zij Tobback, die alles uit de omgeving (klinieken bv) heeft gecentraliseerd in de stad. Voor hem is alles wat buiten Leuven ligt parking, en landbouwveld, nu eenmaal nodig om de stadsmensen van eten te voorzien. Van hem is ook de gevleugelde uitspraak: ‘Dat moet gedaan zijn met in Vlaanderen te wonen zoals J.R. Ewing in Dallas’

Reacties zijn gesloten.